13 look-uri pe care le putem „fura” de la băieți

Nu mai e un secret faptul că fetele „fură” atât haine cât și inspirație din garderoba băieților. Și pentru că fiecare Fashion Week vine cu „material” nou de style inspiration, nu numai de pe podium, ci, bineînțeles, și din afara lui (sub forma fotografiilor de street style), hai să aruncăm un ochi peste câteva instantanee surprinse înainte și după show-urile colecțiilor masculine care au avut zilele trecute loc în Paris.

Layeringul din acest look e foarte interesant – un turtleneck cu inscripție pe guler (maletele tind să fie ușor mai sofisticate ca vibe, dar în acest caz, inscripția scoate piesa din acel registru și o trece, în schimb, într-o sferă mai casual) + o cămașă cu aer business (care e, la rândul ei, trecută în registrul casual fiind purtată cu nasturii descheiați) + un blazer ușor supradimensionat, cu mânecile suflecate + o borsetă purtată stil geantă mesager.

Pantaloni din trening la Fashion Week? Desigur, căci piesele de activewear oricum au ajuns deja de ceva vreme în topul tendințelor. O idee cool de look e să porți o pereche de pantaloni de trening cu dungă laterală alături de un trench coat mai sofisticat, pentru contrast.

Printurile supraaglomerate sunt cele ce vor domina anul 2018 – am vorbit mai multe despre acest subiect aici. Inspirate din lucrări pop art, din benzi desenate, sau pur și simplu reproduceri ale unor fotografii – toate sunt super în vogă în acest moment.

Unul dintre look-urile mele preferate din această listă – rozul pastel al hanoracului e super fresh (și o nuanță pe care nu o vedem destul în garderoba masculină) și face un contrast cool alături de jacheta lungă din fleece. Pantalonii și ochelarii, ambele cu aură geeky, se potrivesc și ele la fix.

Gențile mici rămân în continuare pe primul loc în topul tendințelor când vine vorba despre accesorii. De asemenea, formele simple, clasice (cum ar fi modelul de mai jos, parte din deja iconica colaborare Louis Vuitton X Supreme) sunt de preferat în favoarea celor mai complexe.

Tot look-ul e super okay, dar elementul asupra căruia vreau să mă opresc aici este căciula – mai exact, vreau să accentuez că cea mai cool căciulă a momentului e genul de beanie îngust, asemănător cu căciulile pescărești.

Idee de styling: pe sub un pulover larg, înnoadă în jurul taliei un fular și lasă-l să cadă.

De când Demna Gvasalia a pus pe podiumul Balenciaga pufoaice (asta se întâmpla acum doi ani), gecile mari din puf au ajuns în spotlight. Cu cât mai mari, cu atât mai bine. În plus, dacă odată era uncool să se vadă căștile peste haine (mai ții minte când toată lumea încerca în fel și chip să le ascundă pe sub tricouri?), acum nu mai ai de ce să te stresezi legat de asta.

Încă o idee la layering – cămașă albă pe sub un crop top din lână, plus o jachetă bomber peste. Mai mult ca sigur ai încercat deja asta – dar următoarea dată, fă-o cu piese exclusiv bărbătești.

Încă un layering – și de data asta nu mă refer la haine, ci la accesorii – mai multe lanțuri la gât și mai multe inele purtate pe același deget (și pe mai multe degete simultan) arată extrem de bine.

Vorbeam aici despre cum ochelarii de soare IT ai momentului sunt cei de inspirație Nineties, cu lentile cât mai micuțe. Iată încă un exemplu.

Da, poți să porți două piese mai subțiri de outerwear una peste cealaltă, în locul uneia mai groase și mai călduroase.

Încă un reminder că sneakerșii sunt, fără urmă de îndoială, pantofii IT ai momentului.

Foto: hepta.ro