12 seriale memorabile pentru un maraton de weekend (și nu numai)

Seriale memorabile – Oferta de seriale e tot mai mare și tot mai variată, dar clasicele rămân întotdeauna un pariu câștigător. Titlurile din lista de mai jos sunt obligatoriu de văzut măcar o dată în viață (bine, Sex and the City merită văzut și revăzut oricând), așa că, dacă nu le-ați bifat până acum, e timpul să o faceți. Promit suspans, dramă, emoții și momente absolut lovely.

The Sopranos

Timp de șase sezoane, între 1999 și 2007, l-am urmărit pe regretatul James Gandolfini într-un rol de excepție, cel al lui Tony Soprano, capul unui clan mafiot din New Jersey. The Sopranos este unul dintre cele mai apreciate seriale din toate timpurile, având un palmares impresionant: în 2000, a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun serial-dramă, urmând alte patru nominalizări la aceeași categorie, a obținut trofee Emmy pentru regie, scenariu, distribuție și, bineînțeles, pentru Cel mai bun serial-dramă, dar și nenumărate premii la SAG Awards, AFI Awards sau Online Film & Television Association.

Twin Peaks

Creat de genialul David Lynch, regizorul filmelor Mullholand Drive, The Elephant Man, serialul iconic al anilor ′90 urmărește ancheta agentului FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan), care investighează msterioasa crimă a unei tinere din orașul Twin Peaks, dezvăluind treptat secretele tuturor celor care locuiesc aici.

The Wire

Unul dintre cele mai bune seriale produse vreodată de HBO, The Wire este o poveste dură, dar realistă în același timp, despre corupția și traficul de droguri din Baltimore. Dealeri, polițiști, politicieni fără scrupule: serialul scoate la iveală personaje și situații absolut îngrozitoare, întâmplări care în mod sigur nu te vor lăsa indiferent.

The O.C.

Serialul a fost o rampă de lansare pentru Rachel Bilson, Ben McKenzie, Adam Brody și, desigur, Mischa Barton, devenind rapid una dintre cele mai urmărite producții de la vremea respectivă (a avut patru sezoane difuzate între 2003 și 2007). Acțiunea din The O.C. se învârte în jurul unor familii de elită din Orange County, a căror viață perfectă (la prima vedere) este departe de a fi așa cum pare.

Gossip Girl

Dacă The O.C. a fost o rampă de lansare pentru Rachel Bilson & Co, Gossip Girl ni i-a adus pe Leighton Meester, Blake Lively, Penn Badgley, Chace Crawford și mulți alții. Viețile scandaloase și glamorous ale celor mai bogate familii din Manhattan au transformat acest serial în unul hit.

Deadwood

Dacă te numeri printre fanii genului western și îți plac poveștile istorice, Deadwood este una dintre cele mai bune alegeri (dacă nu l-ai urmărit până acum, e timpul să iei măsuri în această privință!). Serialul este o poveste despre luptele brutale pentru putere și supraviețuire duse de cei din Deadwood, un oraș din South Dakota, în care corupția și fărădelegile sunt la ordinea zilei.

Lost

Creat de J. J. Abrams, Jeffrey Lieber și Damon Lindelof, Lost este serialul-fenomen, povestea care a făcut înconjurul lumii și a dat naștere celor mai interesante scenarii și teorii ale fanilor. Avionul companiei Oceanic 815 se prăbușește pe o insulă pustie, iar pasagerii sunt nevoiți să se descurce pe cont propriu într-un loc plin de mistere, care le-a rezervat acestora mai multe surprize decât își imaginează ei.

Mad Men

Don Draper (Jon Hamm) este protagonistul Mad Men, vedeta de pe Madison Avenue, sclipitorul director de creație al agenției de publicitate Sterling Cooper. Pe lângă zecile de brief-uri și secrete din lumea advertising-ului, serialul ilustrează tabloul societății americane din anii ’60, prejudecățile oamenilor, rolul femeilor în această perioadă, dar și viața de familie cu provocările și complicațiile sale. Totul pe parcursul celor șapte sezoane senzaționale!

Sex and the City

Nimic nu se compară cu aventurile în New York ale celor patru prietene: Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Catrall), Charlotte (Kristin Davis) și Miranda (Cynthia Nixon). Ne-au învățat atât de multe despre relații, modă, pantofi și, evident, sex!

House of Cards

Frank (Kevin Spacey) și Claire Underwood (Robin Wright) nu mai au nevoie de prezentare! Inteligenți, manipulatori, lipsiți de scrupule, cei doi formează o echipă de-a dreptul incredibilă, fiind în stare de orice (fără glumă!) pentru a obține puterea politică și… nu numai.

Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy (foto sus) are șanse mari să intre în topul celor mai longevive seriale de televiziune din toate timpurile, alături de producții ca E.R., Law & Order sau Dallas (personal, eu nu cred că se va mai termina vreodată, voi ce ziceți?). Aventurile lui Meredith Grey (Ellen Pompeo) și ale colegilor săi de la Seattle Grace Hospital reprezintă în continuare un pariu câștigător pentru cei de la ABC Network.

Friends

Și dacă tot vorbeam despre seriale longevive, e musai să menționăm aici și Friends, un serial-cult care urmărește povestea celui mai haios grup de prieteni: Rachel (Jennifer Aniston), Monica (Courtney Cox), Phoebe (Lisa Kudrow), Joey (Matt LeBlanc), Chandler (Matthew Perry) și Ross (David Schwimmer).

Foto: outnow.ch, hepta.ro