12 filme noi de văzut în noiembrie la cinema

Un mult așteptat film de Crăciun, cu Emilia Clarke în rol principal, animații simpatice, action movies și câteva povești înfricoșătoare: iată ce te așteaptă în luna noiembrie la cinema.

Terminator: Dark Fate (Premiera: 1 noiembrie)

Vine un moment în care nostalgia unei francize lovește cu putere, iar momentul lui Terminator a venit acum. Și da, Arnold Schwarzenegger revine pe marile ecrane în această toamnă. Iar Sarah Connor (Linda Hamilton), ajunsă acum la o vârstă respectabilă și pregătită să predea ștafeta, demonstrează încă o dată că nu se predă fără o bătălie pe cinste.

El reino (Premiera: 8 noiembrie)

În regia lui Rodrigo Sorogoyen (Stockholm, Que Dios nos perdone), unul dintre cei mai apreciați cineaști spanioli ai momentului, revine cu un thriller politic, în prim planul căruia se află Manuel (Antonio de la Torre), un politician corrupt, care luptă să supraviețuiască unui scandal iscat în pragul unor noi alegeri.

Parasite (Premiera: 8 noiembrie)

Parasite este filmul câștigător al trofeului Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, ediția din acest an, o peliculă care a câștigat atât aprecierea criticilor, cât și aplauzele publicului. Scris și regizat de Bong Joon-Ho, reprezentant de renume al noului val sud-coreean, Filmul spune povestea familiei Ki-taek, ai cărei membri șomeri sunt foarte interesați de viața extrem de bogatei familii Park. Într-o zi, fiul lor, Ki-woo, ajunge să predea cursuri individuale de engleză acasă la familia Park. Acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații imposibil de controlat, în urma cărora nimeni nu va rămâne nepătat.

Last Christmas (Premiera: 15 noiembrie)

Șiiiii filmul care dă tonul Crăciunul. Al colindelor și al multor alte filme cheesy de Sărbători, că doar știm cu toții că nu există ceva mai bun în această perioadă! Kate (Emilia Clarke) este o tânără cu o viață ceva mai… complicată: are un job de Elf care nu îi aduce cine știe ce satisfacții, cu banii nu stă grozav, iar starea ei de sănătate este la pământ. Nu tocmai scenariul de viață pe care îl visa! Într-o zi, însă, întâmplarea face să-l cunoască pe șarmantul Tom (Henry Golding). Iar lucrurile de schimbă la 180 de grade pentru ea.

Midway (Premiera: 15 noiembrie)

În regia lui Roland Emmerich (Independence Day, Godzilla), Midway documentează bătălia de la Midway, în urma căreia armata americană a distrus flota japoneză, o luptă-cheie în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

The Grand Challenge: Le Mans ’66 (Premiera: 15 noiembrie)

Doi actori de Oscar. Matt Damon și Christian Bale. Și două personaje legendare. Designerul auto Carroll Shelby și pilotul Ken Miles. Filmul documentează provocarea aceasta din timpul cursei de la Le Mans, din 1966, când împreună au reușit să îl învingă pe Enzo Ferrari, un pilot de neînvis la vremea respectivă, cu multă îndrăzneală și o mașină de-a dreptul revoluționară pentru acea epocă.

Frida. Viva la Vida (Premiera: 22 noiembrie)

Documentarul narat de Asia Argento explorează cele două fețe, două laturi complementare ale Fridei Kahlo: pe de o parte, artista și feminista de neînvins, pe de altă parte, femeia chinuită, captivă într-un corp mutilat pe viață din cauza unui accident, dar și într-o relație tulburătoare, presărată cu nenumărate complicații.

Frozen 2 (Premiera: 22 noiembrie)

Cea mai populară animație din ultimii ani va avea o mult așteptată continuare la final de toamnă. Anna  (vocea lui Kristen Bell), Elsa (vocea Idinei Menzel) și Olaf (vocea lui Josh Gad) pornesc acum într-o aventură care se extinde dincolo de granițele Arendellului, în încercarea de a afla care este sursa puterilor Elsei.

Zavera (Premiera: 29 noiembrie)

Zavera, lungmetrajul lui Andrei Gruzsniczki, cu Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Ioana Flora în distribuție, ” explorează povestea lui Ștefan Caragioiu (Dorian Boguță), inginer constructor în vârstă de 50 de ani. Existența lui intră într-un blocaj odată cu moartea celui mai bun prieten al său, arhitectul Nic Papahonțu (Șerban Pavlu), de care e legat prin tot ce a făcut până acum. Nic reprezintă tot ceea ce și-ar fi dorit Ștefan de la viață: carismă, talent, dezinvoltură, o mare cultură și o știință a oamenilor. El moare accidental, iar Ștefan este obligat să deschidă ochii asupra vieții din jurul lui și să ia decizii cu mai multă asumare.

Charlie’s Angels (Premiera: 29 noiembrie)

Îngerii lui Charlie se întorc la cinema, de această dată cu Naomi Scott, Kristen Stewart și Ella Balinska în rolurile principale. O tocilară, o petrecăreață și o fostă agentă MI6: deși au personalități total diferite, cele trei fac o echipă grozavă atunci când vine vorba de prinderea celor puși pe fapte rele.

Knives Out (Premiera: 29 noiembrie)

Chris Evans, Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Christopher Plummer, Katherine Langford, Toni Collette. O distribuție spectaculoasă pentru Knives Out, un film care îmbină comedia cu thrillerul și care urmărește demersul unui detectiv, Benoit Blanc (Craig) de a afla adevărul despre asasinarea unui scriitor faimos, Harlan Thrombey (Plummer). Misiunea lui este îngreunată de familia disfuncțională a lui Harlan, un adevărat cerc al suspecților.

Playing with Fire (Premiera: 29 noiembrie)

O comedie pentru toată familia, Playing with Fire pornește pe urmele unor pompieri care, după ce salvează trei puști dintr-un incendiu, îi iau în grija lor. Și viața lor devine un adevărat tărăboi.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle