12 comedii romantice care te vor binedispune instantaneu

comedii romantice

Sunt cea mai mare fană a filmelor de dragoste, așa că, în fiecare an, încep încă din ianuarie să stau cu ochii pe noutățile cinematografice dedicate romanticilor incurabili. Și da, unele îmi plac atât de mult încât pot să le urmăresc de câteva ori fără să mă plictisesc (cred că am văzut The Painted Veil, Jeux d’enfants, The Notebook, Eternal Sunshine of the Spotless Mind și The English Patient de cel puțin trei ori până acum). În general, îmi plac poveștile complicate (un pic de dramă nu strică niciodată, nu-i așa?), care nu se termină cu un happy-end neapărat.

Din când în când însă, prefer acele comedii romantice siropoase, cu un final previzibil, numai bune de văzut în diminețile de weekend, când vreau doar să lenevesc în pat ore în șir.

În ultimii ani, cred că am văzut câteva zeci de comedii romantice, așa că iată care sunt preferatele mele.

Love, Rosie
Rosie (Lily Collins) și Alex (Sam Claflin) sunt cei mai buni prieteni încă din copilărie, însă, după terminarea liceului, un eveniment neprevăzut le schimbă complet planurile, așa că cei doi pornesc pe drumuri diferite. Ecranizare a romanului Where Rainbows End de Cecelia Ahern (P.S. I Love You, One Hundred Names), filmul se numără printre cele mai frumoase povești despre iubire și… prietenie din ultimii ani. Must see!

love rosie
Love, Rosie

No Reservations
Dependentă de control și extrem de exigentă, Kate (Catherine Zeta-Jones) este un renumit chef din Manhattan, care conduce cu succes bucătăria unui restaurant de top. După moartea bruscă a surorii sale, aceasta este nevoită să aibă grijă de nepoata ei, micuța Zoe (Abigail Breslin), deși nu știe nimic despre copii. Și ca și când asta nu ar fi suficient, șefa sa angajează un nou sous-chef la restaurant, pe fermecătorul Nick (Aaron Eckhart), pe care care toată lumea îl adoră.

No Reservations
No Reservations

All Roads Lead to Rome
În încercarea de a o ține pe Summer (Rosie Day), fiica sa rebelă, departe de probleme, Maggie (Sarah Jessica Parker) o duce pe aceasta în vacanță într-o zonă rurală Italia. La scurt timp după ce ajung aici, Maggie îl reîntâlnește pe Luca (Raoul Bova), fostul său iubit, pe care l-a părăsit în urmă cu mulți ani. Excursia ei se complică și mai mult în clipa în care Summer se hotărăște să „dezerteze” și să se întoarcă de una singură în America.

Walk of Shame
După o noapte nebună într-un club, Meghan (Elizabeth Banks) se trezește în patul lui Gordon (James Marsden), fără să își amintească prea multe lucruri despre seara precedentă. După ce primește un mesaj în care este anunțată că are șansa de a primi jobul mult dorit și rămâne fără mașină și baterie la telefon, Meghan pornește într-o cursă contra-cronometru prin cele mai obscure locuri ale orașului pentru a ajunge la întâlnirea cu angajatorii ei.

Leap Year
Anna Brady (Amy Adams) vrea să ajungă la Dublin și să își surprindă iubitul cu o cerere în căsătorie, dar cum vremea rea îi dă peste cap toate planurile, aceasta ajunge într-o zonă rurală, uitată de lume, din Irlanda. Aici, Anna îl cunoaște pe morocănosul Declan (Matthew Goode), care se oferă să o conducă la Dublin, iar în scurt timp, cei doi pornesc împreună într-o aventură extrem de simpatică prin întreaga țară.

Leap Year
Leap Year

What If
Chantry (Zoe Kazan) și Wallace (Daniel Radcliffe) se înțeleg de minune, însă ea are deja o relație, iar el a fost dezamăgit de prea multe ori în dragoste, așa că hotărăsc să rămână cei mai buni prieteni. Dar oare pot ei să își respecte decizia până la capăt și să îți ignore propriile sentimente?

Trainwreck
În regia lui Judd Apatow, având la bază un scenariu scris de Amy Schumer, Trainwreck urmărește povestea lui Amy (Amy Schumer), o femeie pentru care își trăiește viața fără nicio grijă: este editor la o revistă pentru bărbați, are parte de nenumărate aventuri amoroase și se distrează copios în fiecare seară. Viața ei se schimbă în clipa în care îl cunoaște Aaron (Bill Hader), subiectul unuia dintre articolele sale, de care se îndrăgostește nebunește, încălcându-și toate principiile.

Crazy, Stupid, Love.
După ce descoperă că soția l-a înșelat, universul lui Cal (Steve Carell) se năruie într-o clipă. Dezamăgit de modul în care a evoluat viața sa, acesta începe să iasă tot mai des cu Jacob (Ryan Gosling), noul său amic, un playboy căruia nu îi poate rezista nicio femeie și care îl învață cum să iasă din nou la întâlniri.

Crazy, Stupid, Love.
Crazy, Stupid, Love.

The Wedding Date
Pentru că nu vrea să dea cu ochii singură de fostul ei logodnic, Kat (Debra Messing) se hotărăște să „angajeze” un bărbat care să se dea drept iubitul ei și să o însoțească la nunta surorii sale. Aceasta îl găsește pe șarmantul Nico Mercer (Dermot Mulroney), care acceptă propunerea sa, fără să bănuiască o clipă ce urmează să se întâmple între ei.

Life as We Know It
Deși se urăsc cumplit de tare, Holly (Katherine Heigl) și Eric (Josh Duhamel) sunt nevoiți să facă pace după ce prietenii lor cei mai buni mor într-un accident de mașină, iar fiica lor de numai câteva luni rămâne singură pe lume. Puși în fața unei situații neprevăzute, cei doi își dau seama că pot colabora mai bine decât se așteptau.

Life as We Know It
Life as We Know It

Valentine’s Day
Pentru Valentine’s Day, regizorul Garry Marshall, maestrul comediilor romantice, a adunat o echipă impresionantă: Jessica Alba, Bradley Cooper, Jessica Biel, Patrick Dempsey, Jennifer Garner, Ashton Kutcher, Jamie Foxx, Julia Roberts, Anne Hathaway și nu numai. Filmul se învârte în jurul unor personaje care încearcă să supraviețuiască Zilei Îndrăgostiților.

Valentine’s Day
Valentine’s Day

Notting Hill
Cu Julia Roberts și Hugh Grant în rolurile principale, Notting Hill se numără printre comediile romantice clasice pe care le-aș vedea iar și iar. Viața banală lui William Thacker (Grant) se învârte în jurul micuței sale librării din cartierul londonez Notting Hill, care nu îi aduce un profit considerabil. Totul se schimbă pentru el în clipa în magazinul lui intră Anna Scott (Roberts), o celebră actriță de la Hollywood, care îi cumpără o carte.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle