11 trucuri de întinerire a chipului tău

balmain_hepta_682420

Să rămână mereu tânără este tot ceea ce și-ar dori o femeie. Lucrurile ar fi de-a dreptul încântătoare dacă ar sta așa cu adevărat. Există însă câteva trucuri de machiaj care te pot ajuta să dai câțiva ani jos de pe chipul tău. Care sunt acestea?

Crema hidratantă

Este cel mai important pas pe care trebuie să îl bifezi dacă vrei să arăți tânără. Efectele folosirii ei se vor vedea în timp și vor însemna un ten mai luminos, cu ceva mai puține riduri. Indiferent că folosești sau nu make-up, crema hidratantă nu trebuie să lipsească din ritualul tău zilnic.

No make-up

Pentru a pierde câțiva ani de pe chip, cel mai la îndemână sfat este acela de a crea impresia de no make-up. Efectul de no make-up își propune să nu încarce tenul și să îi ofere protecție în fața razelor UV și poluării scoțând în același timp în evidență trăsăturile, ascunzând imperfecțiunile. Cu alte cuvinte, cât mai natural înseamnă cât mai tânăr. Acest look presupune în mod obligatoriu crema hidratantă cu factor de protecție solară și concealer. Restul e în doze mici. Mascara, blush și chiar lipstick. Au încercat Alicia Vikander și Doutzen Kroes, iar aparițiile lor nu au fost deloc trecute cu vederea.

Ai grijă la petele pigmentare

Indiferent de cauza apariției lor – expunerea la soare sau înaintarea în vârstă, petele pigmentare devin nesuferite pe un chip care vrea să arate tânăr. Dacă nu ai reușit să previi apariția lor, estompează-le cu un produs de beauty. În plus, folosește creme cu factor ridicat de protecție solară care să conțină antioxidanți dar și creme bogate în vitaminele C și E

Folosește un concealer lichid

Pentru ca petele, cearcănele, roșeața să nu mai fie o problemă pentru tenul tău, se recomandă folosirea unui concealer sub formă lichidă. În felul acesta, vei evita să atragi atenția asupra ridurilor fine.

Fondul de ten, buretele și pudra

Un fond de ten gălbui, un burețel și o pudră translucidă reprezintă cel mai bun trio atunci când vine vorba de acoperirea tenului. Nuanța gălbuie va încălzi, iar lucrul ăsta va fi sinonim cu o piele mai tânără. Pentru a evita încărcarea excesivă a pielii, este bine să aplici fondul de ten cu ajutorul unui beauty blender. Nu în ultimul rând, dacă îți dorești să folosești pudra, alege-o doar pe cea translucidă cu efect de fixare a fondului de ten.

Iluminatorul are forme

Și nu orice forme. Dacă vei aplica iluminatorul în formă de lună pe pomeți dar și sub pleoape, vei vedea diferența. Până atunci o poți observa la Karlie Kloss, care alege să îi ofere în acest fel tenului său un aspect cât se poate de natural. O picătură de iluminator poți strecura și pe buze, chiar pe mijlocul lor.

Privirea cea cu vino-ncoace

Chestia asta de-a dreptul importantă se poate obține cu ajutorul rimelului, extensiilor de gene și ondulatorului. Ce urmărim, de fapt? Să arcuim, să lungim și să îndesim genele. Indiferent de lungimea acestora, poți folosi ondulatorul. Ai grijă însă ca genele să fie bine demachiate în prealabil și abia apoi aplicat rimelul. Pentru a nu trece neobservate, folosește un rimel cu efect de alungire. Neobservate nu vor rămâne și datorită extensiilor. Procedeul de aplicare a acestora este unul migălos, care necesită timp și răbdare chiar și din partea ta. Rezultatele sunt însă pe măsura așteptărilor: gene mai dese, mai lungi, de care nu te poți sătura privindu-le.

Creionul de ochi și tușul maro

Deși nu oferă aceeași notă de mister ca tușul, creionul prezintă avantajul de a nu face ochii să pară mici. Dacă vrei totuși să îl folosești, alege pentru pleoapa de sus unul de culoare maro. Rezultatul va fi subtil, mai natural decât cel negru.

Ai grijă la sprâncene

Pline, naturale, îngrijite, însă fără a le schimba în mod dramatic forma. Așa arată sprâncenele care te pot întineri. Un efect anti-aging are și arcuirea lor ușoară. Pentru ajustare poți folosi un fard sau un creion special într-o nuanță mai deschisă decât cea naturală.
Cu o mișcare circulară, aplică culoare în punctul cel mai înalt al pomeților. Roz, bronz, piersică. Contrastul nu va fi deloc unul puternic, obrajii vor rămâne naturali, lucru ce va oferi chipului o notă de tinerețe. Pentru un plus de naturalețe, alege un blush sub formă de cremă.

Ruj în culori mai deschise

Pentru un aspect de întinerire, alege rujuri în culori deschise, calde. Culorile închise aplicate pe o buză matură au un efect neatrăgător. Asta atât din cauza subțierii buzelor, cât și din cauza ridurilor care se formează în jurul lor. Rujurile hidratante, în culori deschise sau glossurile vor da buzelor un aspect ceva mai plin și mult mai natural.

Tu ce trucuri pentru a părea mai tânără cunoști?

SHOP THE STORY:

Foto: hepta.ro