11 lucruri pe care membrii Familiei Regale nu au voie să le facă

Să faci parte din Familia Regală nu e atât de ușor cum ar putea părea din afară – există o mulțime de reguli care trebuie respectate, unele mai stricte, altele mai puțin. Iată câteva dintre lucrurile pe care membrii Casei Regale nu au voie să le facă:

1. Să facă selfie-uri în public

Membrii Familiei Regale nu au voie să facă selfie-uri cu fanii, cum fac starurile de la Hollywood, de pildă. Nu mai vorbim despre filtrele de Instagram sau Snapchat. Este, de fapt, foarte posibil ca Meghan să fie nevoită să renunțe la conturile proprii de social media odată ce va deveni oficial parte din familie, și să împartă în schimb cu Kate și William contul @KensingtonRoyal, contul oficial care ține legătura între membrii tineri ai Familiei Regale și fanii lor.

2. Să iasă în public neînsoțiți

Absolut toți membrii Familiei Regale sunt mereu însoțiți de una sau mai multe gărzi de corp, indiferent unde merg.

3. Să dea autografe

Membrii Familiei Regale nu au voie să dea autografe, din cauză că, dacă ar face-o, ar crește șansele ca una dintre semnăturile lor să poată fi copiată și apoi folosită de alte persoane. Singurele documente pe care au voie să își pună semnătura sunt cele oficiale. Prințul Charles a încălcat acest protocol în 2010 când a oferit un autograf unei victime a inundațiilor din Cornwall.

4. Să se sărute în public

În afara celebrelor săruturi de la balcon, după cununie, cuplurile din Familia Regală nu vor fi văzute sărutându-se în public (nu, nici măcar un mic pupic nu este permis). În plus, deși nu există o regulă strictă în acest sens, și alte semne de afecțiune precum îmbrățișările sau ținutul de mână sunt cel mai adesea ocolite de membrii Familiei Regale. Câteva excepții recente: Kate și William s-au ținut de mână pe durata plimbării de după slujba de Crăciun, iar Meghan și Harry s-au ținut de mână pe durata interviului de după anunțarea logodnei.

5. Să voteze

Este neconstituțional ca membrii Casei Regale să voteze. De asemenea, nu au voie să exprime public păreri politice și nu au voie să aibă vreo afiliere cu vreun partid politic.

6. Să poarte lac de unghii închis la culoare

Protocolul Casei Regale dictează ca toate femeile să poarte pe unghii nuanțe neutre sau naturale în cadrul evenimentelor oficiale. Preferata Reginei este o nuanță de roz pal de la Essie (Ballet Slippers), pe care o poartă din 1989 încoace!

7. Să poarte genți de dimensiuni mari

Nu este neapărat o regulă strictă, însă femeile din cadrul Casei Regale preferă să poarte clutch-uri în loc de genți mari dintr-un motiv anume – ca să poată să evite grațios să strângă mâna oamenilor în cazul în care nu își doresc să facă acest gest. În general, este oricum nepermis ca un civil să întindă mâna către un membru al Familiei Regale din proprie ințiativă. De asemenea, în anii ’80 și ’90, Prințesa Diana găsise o utilitate inedită pentru clutch-urile sale – le ținea strânse la piept atunci când ieșea din mașină pentru a evita ca paparazzii să îi fotografieze decolteul.

8. Să intre într-o încăpere pur și simplu

O regulă valabilă atunci când este vorba despre o cameră în care se află și regina – există o succesiune anume în care este permisă intrarea într-o încăpere: întâi Regina, apoi Prințul Philip, apoi Prințul Charles, Camilla, William, Kate, etc.

9. Să meargă la culcare înaintea Reginei

Încă o regulă care se aplică numai când Regina se află în aceeași reședință – membrii familiei nu au voie să meargă la culcare înaintea ca ea să se retragă în dormitor.

10. Să continue să mănânce după ce Regina a terminat de mâncat

Toată lumea care stă cu Regina la masă trebuie neapărat să se oprească din mâncat atunci când Regina termină porția proprie.

11. Să călătorească fără să aibă în bagaj o ținută neagră

Niciun membru al Casei Regale nu are voie să nu aibă în valiză minimum o ținută neagră, pentru cazul în care trebuie să participe, pe nepusă masă, la o înmormântare.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle