10 trucuri de styling care alungesc silueta

hepta_2318214

Sportul şi o dietă echilibrată reprezintă, desigur, secretul unei siluete zvelte, însă cu anumite artificii stilistice, poţi mima o talie mai zveltă şi nişte picioare mai lungi şi mai subţiri, absolut fără efort. Iată cum:

hmprod

Accentuează talia cu ajutorul unei curele, a unei centuri sau a unui cordon, pentru a o defini. Obţii astfel o siluetă care imită forma unei clepsidre, considerată a fi cea mai plină de feminitate dintre toate tipurile de siluete.

Curea H&M

Screen Shot 2016-04-27 at 18.28.26

Alternativ, poţi încerca o rochie sau fustă petrecută, care are acelaşi efect.

Rochie petrecută BGBG Max Azria

638318_in_xl

Pantofii cu toc şi vârf ascuţit alungesc optic picioarele şi, prin faptul că îţi corectează postura, obligându-te să stai mai dreaptă, mimează o silueta mai zveltă. În cazul în care porţi pantaloni, fă astfel încât nuanţă acestora şi a pantofilor să fie cât mai asemănătoare, pentru a alungi şi mai mult din picioarele (încălţările în nuanţe contrastante creează un efect de ansamblu interesant din punct de vedere cromatic, însă scurtează, optic, picioarele la nivelul gleznelor).

Pantofi stiletto – Aquazzura

zara 3

Outfit-urile monocrome (compuse din două sau mai multe piese) dau impresia unei siluete streamlined.

Top Zara; Pantaloni Zara

2FotorCreated

Pantalonii cu talie înaltă, purtaţi în tandem cu un crop top sau orice fel de bluză scurtă, creează iluzia unor picioare extra-lungi.

Top Alice + Olivia; Pantaloni cu talie înaltă Balenciaga

zara 2

O jachetă, un duster coat sau un trench coat din material vaporos (mătase sau voal, de exemplu), alungeşte în ansamblu silueta, făcând-o să pară mai zveltă, în timp ce croiala fluidă ascunde discret eventuale defecte ale ei.

Jachetă Zara

FotorCreated
Probabil ştii deja că dungile verticale te fac să pari mai slabă, aşa că nu te sfii să profiţi la maximum de acest truc, purtând dungi (subţiri!) din cap până în picioare.

Cămașă Elie Saab; Pantaloni Topshop

11282499_6266972_1000

Pentru a obţine iluzia unei siluete în formă de clepsidră, asigură-te că scoţi în evidenţă partea cea mai subţire a taliei printr-un joc cromatic – nuanţe deschise pe lateralele taliei, alături de nuanţe mai închise în rest.

Rochie Roksanda

zara 1

De asemenea, poţi obţine aceeaşi iluzie cu ajutorul decupajelor în zonele laterale ale taliei.

Rochie Zara

_12357570

Poartă o eşarfă skinny – nu numai că este vedeta sezonului, ci are şi abilitatea de a alungi optic silueta când este purtată de jur împrejurul gâtului. O poţi purta înnodată la baza gâtului, asemănător unei cravate, înfăşurată o dată de jur împrejurul lui, sau pur şi simplu drapată, atâta vreme cât laşi ambele capete să cadă în jos pe piept.

Eșarfă skinny – Nordstrom

Foto: hepta.ro