10 staruri care au scris cărți

Pentru că în lumea starurilor întotdeauna e loc de o nouă provocare, în ultimii ani a început să prindă contur un nou trend: tot mai mulți artiști scriu cărți de ficțiune sau autobiografice.

Surorile Kardashian, Hillary Duff, Lily Collins, Naomi Campbell, James Franco și mulți alții și-au încercat, de lungul timpului, talentul la scris. Unora le-a ieșit foarte bine experimentul, romanele lor devenind bestseller. Altora, însă, li s-a confirmat faptul că ar trebui să se rezume la joburile de zi cu zi.

Evident, au fost și cazuri în care vedetele au lăsat actul artistic în mâna unor scriitori fantomă, oameni care, în schimbul unui onorariu generos, acceptă să scrie cărți (sau melodii, scenarii de film și discursuri politice – chiar și Obama a avut un ghostwriter) pentru altcineva. De exemplu, Hilary Duff se numără printre starurile care au recunoscut că au avut parte de ajutor la scrierea trilogiei sale pentru tineri: Elixir-Devoted-True.

Pe de altă, Naomi Campbell a avut parte de un moment penibil atunci când, la conferința de presă organizată cu ocazia lansării cărții sale, Entitled Swan, nu a reușit să răspundă la nicio întrebare legată de roman. Ulterior, s-a dovedit că Naomi nici măcar nu a citit cartea, pe care, de fapt, i-a scris-o un ghostwriter cu care ea nu a luat niciodată legătura.

Așadar, cine credeți că a mai cochetat cu literatura în ultimii ani? E momentul să aflăm.

Lily Collins, Unfiltered

Actrița din Love, Rosie și The Mortal Instruments și-a lansat de curând prima carte, Unfiltered, o confesiune onestă despre problemele cu care se luptă tinerele: încrederea în sine, imaginea lor, relațiile, familia, întâlnirile și tot așa. Lily promite să ne împărtășească secrete din viața ei, încercând să pună în evidență faptul că nicio persoană nu este scutită de experiențe dureroase și dezamăgiri.

Kendall & Kylie Jenner, Rebels: City of Indra

Da, știu că cele două pot fi orice, mai puțin scriitoare cu potențial. Așa zisul lor roman SF, Rebels: City of Indra (pe care mai mult ca sigur l-a scris un scriitor fantomă), a fost considerat o catastrofă de către criticii de specialitate. În prim planul poveștii sunt două surori, Lex și Livia Cosmo, care au super-puteri și pornesc împreună într-o călătorie plină de peripeții.

David Duchovny, Bucky F*cking Dent

Pe David Duchovny îl știm mai degrabă din The X Files și Californication, dar se pare că actorul e pregătit să îi lase în urmă pe Fox Mulder și Hank Moody și să se apuce serios să scrie romane. Potențial există, mai ales că actorul a studiat literatură engleză la Princeton și Yale. Prima sa carte, Holy Cow: A Modern-Day Dairy Tale, este o parabolă cu… animale vorbitoare, în timp ce al doilea volum, Bucky F*cking Dent, îl are în prim-plan pe excentricul Ted Fullilove, zis și Domnul Arahidă, un tânăr care vinde arahide ca să câștige bani de chirie.

Nicole Richie, The Truth About Diamonds

Una dintre cele mai cunoscute socialites de la Hollywood, fiica adoptivă a lui Lionel Richie a lansat, în 2005, The Truth About Diamonds, un roman inspirat din viața ei. Protagonista, Chloe Parker, o tânără faimoasă în cercurile de la Hollywood, încearcă să se mențină pe linie de plutire, după ce tatăl său biologic reapare fără niciun avertisment, cea mai bună prietenă o trădează (aluzie la Paris Hilton, care i-a fost BFF ani buni), iar tentația petrecerilor nebune și a alcoolului este tot mai mare.

Tina Fey, Bossypants

Tina Fey este fără doar și poate una dintre cele mai haioase vedete din lume, iar volumul său autobiografic nici nu avea cum să fie altfel. Bossypants a stat cinci săptămâni în topul bestseller-urilor New York Times și a fost foarte bine primit de critici.

James Franco, Directing Herbert White

James Franco joacă în filme, regizează filme, merge la cursuri de creative writing, e absolventul unor programare de scriere de la universități celebre (Columbia, New York University), scrie articole și chiar volume de poezie, cum ar fi Directing Herbert White.

Carrie Fisher, Postcards from the Edge

Regretata Prințesă Leia nu a fost doar o actriță genială, ci un o scriitoare foarte talentată. Romanul său de debut, Postcards from the Edge, a devenit rapid bestseller și i-a adus acesteia trofeul Pen Awards, fiind ecranizat, în 1990, cu Meryl Streep, Shirley MacLaine și Dennis Quaid în rolurile principale.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle