10 spectacole pentru copii la care trebuie să mergeți

Pentru părinții care nu știu unde să-și ducă copiii în weekend, iată câteva idei numai bune de luat în seamă! Teatrul Ion Creangă, unteatru de copii și Teatrul Țăndărică au pregătit câteva piese interesante pentru cei mici și nu numai…

Carina pe drumul spre casă de Oana Răsuceanu – unteatru de copii

Carina se pierde de părinții ei într-unul din mall-urile bucureștene. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz.

Astfel, Carina are parte de o experiență unică, prin care reușește să descopere un oraș neștiut până atunci. Un oraș colorat, care conține un pic de magie, un pic de muzică și un pic de… nebunie urbană. Vârsta recomandată: 4 – 10 ani. Durata: 60 minute.

Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu – Regia: Oana Răsuceanu – Decor & Costume: Anca Lazăr – Muzica: Petre Ancuța – Ilustrație muzicală: Vasile Manta – Producător: Eugen Matei Lumezianu.

Eliza visează de Mihaela Michailov – Teatrul Ion Creanga

Eu visez, tu visezi, Eliza visează. În realitate, totul e nemișcat: în camera fetiței patul e pat și tata e acolo, să o trimită iar la culcare și joaca se amână iar pe mâine. Dar când Eliza adoarme, lumile se-ntorc cu susul în jos: există cercei cu fistic și pajiști din alune, și există chiar și-un Stăpân, maestru-vrăjitor al imaginației, care construiește vise cu ajutorul spiridușilor lui, Visorogii. Din când în când, apar în somn colțuri întunecate, umbre care fâșnesc, trosnesc, mârâie și hârăie. Atunci, Eliza se sperie. Dar și mama e în vis, iar puterea bună poate fi adusă înapoi oricând de unde cu gândul n-ai gândi. Eu visez, tu visezi, el visează. Tot ce-i pe Pământ visează. Iar când visăm, mințile noastre se joacă mult. Și gândim în imagini despre care credem că n-au legătură unele cu altele. De fapt, au legătură. Sau n-au?

Cu: Eliza TeofănescuMarius NănăuGabi Costin / Voicu HetelIlinca AtanasiuAndra Mirescu, Denis Hanganu, Idris Clate, Mădălina Dorobanțu, Nicolae Dumitru.

Micul Print la unteatru

Papusi in marime naturala, intr-un spectacol dupa cea mai frumoasa carte a copilariei, scrisa de Antoine de Saint-Exupery, destinat atat copiilor cat si adultilor. „Tu, pentru mine, esti un baietel, la fel ca toti ceilalti baietei. Eu, pentru tine, sunt o vulpe, asemenea tuturor vulpilor, dar, daca tu ma imblanzesti, eu nu o sa mai fiu ca celelalte vulpi, si tu nu vei mai fi ca toti ceilalti baietei. Eu voi fi pt tine fara seaman in lume, tu vei fi pt mine fara seaman in lume.”

Cu: Cristina-Andreea Ion, Petru Stratulat, Oana Cercel – Voci: Cristina Andreea Ion, Oana Mihaela Cercel, Petru Stratulat, Dragos Olaru, Dragos Stanciu, Chriss Casper.

Citeste mai mult aici!

Categorii Lifestyle