10 sfaturi pentru ținutele de toată ziua pe timp de caniculă 

Dolce&Gabbana

După o lungă perioadă de stat în casă și una în care ploile au jucat rolul principal, căldura de zilele aceastea pare destul de greu de tolerat. Însă, cu ajutorul unor mici sfaturi, poți încerca sa-ți păcălești puțin corpul pentru a suporta mai ușor zilele toride. Iată ce ar trebui să faci și să porți în zilele în care temperaturile sar de 30 de grade Celsius. 

Zilele acestea ne confruntăm cu temperaturi de +30 de grade Celsius, așa că, probabil, și tu te așezi frumos în fața dulapului în fiecare dimineață și încerci să găsești cele mai confortabile, dar și stylish, variante pentru ținutele de toată ziua. În încercarea de a-ți face această misiune mai ușoară, am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta în zilele toride: 

  • Materialele naturale: sunt cele pe care trebuie să te bazezi. Știm că ai tot auzit de ele în ultima perioadă, însă mai mult decât un confort de moment, materialele naturale pot preveni câteva riscuri, cum ar fi arsurile sau de iritațiile la nivelul pielii, provocate de texturile sintetice în combinație cu căldura. Crede-ne, nu este un mit! Bumbacul subțire, inul sau mătasea sunt ideale pentru această perioadă. Iar dacă optezi pentru o țesătură aerisită, e și mai bine!
  • Nuanțele pastel sau neutre: reflectă lumina, pe când cele închise, cum ar fi negru sau bleumarin, o absorb. Iar aici, traducem lumină prin căldura resimțită de piele. Deci combinațiie de alb, beije sau pastel nu sunt doar foarte stilate, ci și foarte practice!
  • Mâneca 3/4 sau lungă: protejează pielea de soare și previne apariția petelor sau a arsurilor din zona umerilor. Nu te gândi la sacouri sau la piese grele. Vorbim despre materiale cât mai ușoare, precum cămășile, iile sau rochiile boho din pânză topită. Ai încercat vreodată să porți o cămașă masculină cu spatele în față? Poți pune și o broșă pe guler. 
  • Croiurile ample sau vaporoase: rezolvă situația neplăcută a hainelor lipite de corp pe care, eventual, se întrezăresc și mici semne de transpirație. În plus, acestea permit pielii să respire și să-și creeze un fel de filtru prin care căldura pătrunde mai greu. Te poți orienta spre piese cu forma de trapez, cum ar fi pantalonii evazați sau bluzele cu croiul în A. 
  • Rochiile lungi sau fustele-pantaloni: pot înlocui cu brio pantalonii pentru a fi cât mai lejeră pe parcursul întregii zile. În plus, pot fi foarte ușor transformate din ținută de zi într-una de seară, schimbând doar pantofii flat cu o pereche de sandale cu toc. Iar pentru aceste piese, poți miza pe un styling minimalist, care va susține din plin confortul. 
  • Piesele cu nasturi de sus până jos: îți oferă posibilitatea de le purta cât de loose vrei. Sau cât de deschise ai curajul să le abordezi (wink wink). 
  • Bijuteriile din metale precum aurul sau argintul: sunt ideale pentru zilele de vară. Nu trebuie să faci exces de accesorii, cum spuneam mai sus, less is sometimes more, așa că mai puțin poate fi mult mai bun. Evitând efectul verzui al gablonțurilor, te asiguri că outfitul tău are cele mai rafinate note! Dacă îți place totuși opulenșa, mizează pe piese cât mai voluminoase, într-un număr redus, care să nu fie strânse la baza gâtului sau la încheieturi.
  • Încălțămintea comodă, care lasă piciorul să respire: este cheia succesului, mai ales dacă ai de făcut și 2-3 drumuri pe jos. Un mic truc este să apelezi la branțurile din bumbac pentru papucii, saboții sau pentru sandalele joase. Știi tu, acelea cu multe barete sau, dimpotrivă, cu una și bună, lată, perfectă pentru outfitul minimalist de mai sus. 
  • Ochelarii de soare: fără de care, sperăm, nu ieși din casă. Știi cum verifici calitatea lentilelor unei perechi de ochelari de soare? Liniile unei agende dictando nu ar trebui să fie deviate de nicio lentilă sănătoasă. 
  • Pălăria sau bandana: sunt cele mai utile accesorii de cap, pentru că, cel care trebuie, de fapt, protejat, este creștetul. La acest capitol, slavă Domnului, avem parte de multă creativitate din punctul de vedere al stylingului. Pălărie simplă, cu eșarfă, turban, bandană, batic 60s, bentiță… cum spuneam, o grămadă de variante. 

Foto: Hepta