10 seriale cu minimum cinci sezoane de recuperat în izolare

Dacă tot s-a anunțat o nouă rundă de izolare, zic să curgă din plin cu seriale! Dar cum pe cele care au doar un singur sezon (și maximum 10-12 episoade) le dăm gata foarte repede, astăzi vă propunem câteva titluri… de cursă lungă. Producții cu minimum cinci sezoane, „combustibilul“ perfect pentru următoarele săptămâni.

Pe unele probabil că le-ați văzut, pe altele cu siguranță le păstrați pe lista de must-see de multă vreme. Ei bine, acum a venit momentul pentru ele!

Lost

Unul dintre cele mai populare și bine realizate seriale din istoria televiziunii, Lost este titlul cu care deschidem această serie. Dacă încă nu l-ai văzut, pregătește-te pentru șase sezoane pline de acțiune, dramă și, nu în ultimul rând, mister. Mister care ține chiar până la ultimul episod. Lost începe cu un accident aviatic, în urma căruia supraviețuitorii ajung pe o insulă (aparent) pustie, unde încearcă să reziste împreună până când vor fi salvați. Salvarea aceasta, însă, întârzie să apară. Iar lucrurile se complică din ce în ce mai mult. 

The Wire

Hit al anilor 2000, un serial care nu a cucerit doar publicul, ci și criticii, care au avut doar cuvinte de laudă la adresa lui (de altfel, pe IMDB are scorul de 9.3, printre cele mai mari), The Wire ilustrează lumea drogurilor și a criminalității din Baltimore, văzută prin ochii traficanților, pe de o parte, și cei ai oamenilor legii, pe de altă parte. Serialul este disponibil pe HBO GO și are cinci sezoane. 

The Sopranos

În ziua de astăzi, când avem la dispoziție atât de multe seriale din care cu greu putem alege, The Sopranos rămâne un oldie but goldie musai de văzut măcar o dată-n viață. În prim-plan se află Tony Soprano (James Gandolfini), un om de afaceri întreprinzător sau, mai bine spus, unul dintre cei mai respectați capi ai mafiei din New Jersey. Cele șase sezoane The Sopranos sunt disponibile pe HBO GO. 

Breaking Bad

Un alt serial care a cucerit atât audiența, cât și criticii, Breaking Bad urmărește povestea lui Walter White (Bryan Cranston), un profesor de chimie cu un nivel de trai destul de modest, care, după ce află că are cancer și că va muri, se apucă să facă și să vândă metamfetamină cu ajutorul unui fost elev, Jesse Pinkman (Aaron Paul), în încercarea de a construi un viitor stabil din punct de vedere pentru familia sa. Cele cinci sezoane sunt disponibile pe Netflix.

Prison Break

Dacă sunteți în căutarea unui titlu plin de suspans, care să vă țină cu sufletul la gură de la un episod la altul, Prison Break este alegerea perfectă. După ce fratele lui este condamnat pe nedrept pentru o crimă pe care nu a comis-o, un tânăr inginer, Michael Scofield (Wentworth Miller), pune la cale un minuțios plan de evadare din penitenciarul Fox River. Plan care începe cu o hartă tatuată pe tot corpul său.

Mad Men

Publicitatea din New York-ul anilor ‘60, competiția acerbă din lumea creativilor și misteriosul Don Draper (Jon Hamm), un maestru greu de egalat al advertisingului. Pe parcursul celor șapte sezoane (disponibile pe Netflix), Mad Men este o incursiune într-o lume cu totul și cu totul fascinantă. 


Supernatural

Dacă vă doriți un fantasy ca la carte pentru această izolare (iar Game of Thrones știm deja că a fost bifat de toată lumea), Supernatural ar putea fi o variantă foarte bună. Serialul urmărește călătoria fraților Winchester, Dean (Jensen Ackles) și Sam Winchester (Jared Padalecki), care calcă pe urmele tatălui lor și pornesc împreună la vânătoare de creaturi malefice prin țară. Un drum care îi ajută să descopere cine sunt cu adevărat, dar și ce s-a întâmplat cu familia lor.

Arrow

Înainte de această avalanșă a serialelor cu supereroi de care avem parte acum, Arrow era lider de audiență în respectiva categorie. Acțiunea se învârte în jurul lui Oliver Queen (Stephen Amell), un miliardar care, după ce petrece cinci ani pe o insulă din Pacific, în urma unui naufragiu, revine în orașul natal Starling City. Și nu oricum, ci în calitate de justițiar hotărât să plătească polițele familiei. Cele șase sezoane sunt disponibile pe Netflix. 

Call the Midwife

Un period drama produs de BBC și extrem de apreciat pentru acuratețea de care dă dovadă în zugrăvirea unei epoci, Call the Midwife (11 sezone) este povestea unui grup de moașe din estul Londrei anilor ‘50 și ‘60. 

Downton Abbey

Probabil unul dintre cele mai populare seriale britanice, Downton Abbey (6 sezoane) urmărește aventura unei familii de aristocrați, familia Crawley, și viața englezilor de la la începutul secolului al XX-lea, în timpul domniei Regelui George al V-lea.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle