10 rezoluții stilistice pentru a transforma 2017 în cel mai stylish an al tău de până acum

Există nenumărate idei şi modalităţi de a fi stylish, însă cele pe care ţi le propun mai jos sunt total lipsite de efort – da, mult mai uşor de menţinut decât rezoluţia aceea cu mersul la sală, aşa că nu ai nicio scuză!

Renunţă la a purta anumite haine doar pentru că sunt în tendinţe

Da, se poartă pantalonii stil culotte, se poartă Mom jeans, se poartă pantalonii evazaţi, se poartă kitten heels… şi multe alte stiluri de îmbrăcăminte care nu sunt pentru orice fel de siluetă. În fiecare sezon va exista măcar un trend care pur şi simplu nu ţi se potriveşte, fie că nu îţi avantajează silueta, fie că pur şi simplu nu se potriveşte stilului tău personal. În schimb, tot fiecare sezon vine cu nenumărate trenduri, ceea ce asigura că precis vei găsi ceva care să ţi se potrivească, aşadar, abţine-te de la a purta anumite piese pentru simplul fapt că le poartă multă altă lume sau că îţi plac în teorie, atunci când le vezi pe rafturile magazinelor.

Defineşte-ţi stilul personal

Legat de ce am spus mai sus, şi anume că ar trebui să eviţi să porţi anumite piese doar pentru că sunt în tendinţe în momentul respectiv, primul pas este de fapt să îţi dai seama ce îţi stă bine şi ce nu şi ce stil vestimentar te face să te simţi cel mai confortabil. Poate eşti genul care adoră să se îmbrace mereu elegant, indiferent de ocazie, poate eşti genul casual care chiar şi într-o situaţie formală găseşte o manieră de a încorpora o tentă de nonşalanţă, poate eşti genul care adoră mereu să experimenteze cu lucruri noi… şi lista continuă. Încearcă să găseşti un pattern în obiceiurile tale stilistice – în acest fel, vei putea să depistezi mereu dacă o anumită piesă ţi se potriveşte sau dacă după ce o cumperi, va ajunge să fie părăsită în străfundurile şifonierului.

Stabileşte care sunt piesele care îţi avantajează silueta

Este foarte important să ştii care lucruri ţi se potrivesc şi care nu. Încearcă să observi ce piese te avantajează (poate ai o siluetă androgină şi atunci o pereche de Mom jeans îţi vor accentua şoldurile în mod plăcut, sau poate eşti minionă şi atunci o geantă supradimensionată te va face să arăţi ca şi când cari după tine un sac de cartofi), şi, în mare, să te bazezi pe ele. Asta nu înseamnă că dacă găseşti într-un magazin o haină sau un accesoriu despre care ai o presimţire că îţi va sta bine, nu ar trebui să o/îl probezi  – nu se ştie niciodată peste ce excepţie poţi da.

Evită să cazi în clişeul sexy”

Construcţia îmbrăcată sexy” face majoritatea lumii să se gândească la o femeie într-o fustă foarte scurtă sau cu o rochie foarte strâmtă, ori cu un decolteu foarte adânc. În caz că nu ai observat, fashion girls au renunţat de ceva vreme să mai poarte bandage dresses sau tocuri cui cu fuste micro mini, şi cu toate acestea, ştiu foarte bine cum să arate seducător. Secretul unui look senzual care să nu sară în clişeul vulgar este să echilibrezi elementele sexy cu elemente sobre. De pildă, o fustă mini cu pantofi fără toc, un top transparent alături de pantaloni cu croială relaxată, o fustă despicată alături de un pulover pe gât, şi tot aşa.

Nu purta hainele neapărat în felul în care au fost gândite

Prinde cordonul de la rochia petrecută astfel încât să o drapezi diferit de modul în care e prezentată pe manechinul din magazin, poartă corsetul nu direct pe piele, ci peste o cămaşă albă masculină, prinde sacoul în talie cu o curea, poartă jacheta pe un singur umăr… ideile sunt infinite.

Nu te sfii să să porţi haine de seară” în timpul zilei

De ce să stea rochiile superbe cumpărate pentru petrecerile de Crăciun şi Revelion în partea întunecată a şifonierului în care nu umbli niciodată? Scoate-le la lumină şi poartă-le alături de piese casual sau sobre, pentru a produce echilibrul perfect.

Completează-ţi garderoba de piese basic

Este evident că nu poţi da niciodată greş cu o ţinută clasică, însă asta nu înseamnă în niciun caz că astfel de ţinute sunt plicticoase. Mixul alb-negru nu este ceva extravagant sau ieşit din comun, şi cu toate acestea, este un look care va fi mereu fresh şi apreciat.

Nu îţi fie teamă să mixezi stiluri

După cum poţi vedea mai jos, un costum poate să arate foarte cool nu numai alături de o cămaşă, ci şi când aceasta este înlocuită de un tricou. În mod similar, poţi mixa stilurile în moduri neaşteptate – fuste din paiete purtate cu sneakerși, rochii de seară purtate cu flats, şi tot aşa.

Renunţă la jeanşii skinny în favoarea unor alternative mai moderne

Jeanşii skinny rămân un obiect vestimentar go-to, pentru că ne-am obişnuit cu toatele să îi purtăm şi să îi asortăm cu orice, însă după cum povesteam şi aici, de câteva sezoane încoace, regulile denimului” s-au schimbat, aşa că dacă nu ai făcut-o până acum, renunţă (măcar uneori) la jeanşii skinny în favoarea unor altfel de siluete. Mom jeans sunt ideali dacă vrei să scoţi în evidenţă şoldurile şi posteriorul, jeanşii evazaţi îţi vor veni excelent dacă eşti înaltă şi slabă, cu picioare zvelte, jeanşii cropped, inspiraţi de pantalonii culotte, ţi se vor potrivi la fix dacă ai gambe zvelte dar coapse proeminente, iar jeanșii clasici, cu aer vintage, se potrivesc de minune cam oricui – ai, aşadar, de unde alege.

Regândeşte ideea de asortat”

Atâta vreme cât sunt mixate cu bun gust şi asumare, mixurile de printuri nu mai sunt de mult tabu. La fel şi culorile despre care se credea odinioară că nu se potrivesc una lângă cealaltă”. Dacă ai nevoie de inspiraţie, găseşti câteva idei aici și aici.

Foto: hepta.ro