10 moduri de a purta şosete cu pantofi. Îndrăzneşti?

14368655_1050873358343190_1511493101787430336_n

OK, da, e un stil controversat şi e nu pentru toată lumea, însă secretul e să ţi-l asumi şi să îl porţi cu toată nonşalanţa pe care o poţi aduna în tine. Vorbesc aici despre mixul de pantofi + şosete. Şi când spun pantofi, nu mă refer la încălţările pe care de regulă le-ai purta alături de şosete (tenişi, bocanci, etc), ci la încălţămintea suavă şi feminină pe care ai purtat-o întreaga vară (sandale, balerini, stilettos), şi pe care o poţi purta în continuare chiar dacă vremea de afară s-a răcit. Cum? Alături de şosetele potrivite.

Mixurile sunt infinite. Dacă până de curând, în cazul în care voiai să încerci acest tip de styling, era recomandat să asortezi pantofilor eleganţi o şosetă tot pe atât de rafinată (din mătase sau voal, de pildă), starurile de street style, precum şi Alessandro Michele prin intermediul ultimelor sale colecţii la Gucci sau Miuccia pentru Miu Miu şi Prada, au demonstrat că e la fel de cool să porţi şi şosete din lână groasă, cu aerul acela geeky şi uşor copilăresc, alături de altceva decât pantofi sport.

Iată câteva sugestii, în cazul în care ai nevoie de inspiraţie:

Trendul inspirat de costumele de balet este unul major în acest sezon (e de-ajuns să priveşti colecţia Valentino pentru toamnă/iarnă 2016 că să nu mai ai nevoie de altă metodă de convingere să îl încerci). Dacă e prea frig afară pentru o pereche de balerini cu şnur ce se leagă pe picior, asortează o pereche de şosete la fel de dulci şi girly, cu bordură din dantelă. Ai grijă să înfăşori şnurul sau panglica pantofilor nu pe gambă, ci de jur împrejurul gleznei, fix sub volanul din dantelă.

1_0000_layer-5-copy-9

Slippers au fost încălţările IT ale verii. Tranziționează-le către sezonul de toamnă cu ajutorul şosetelor. Dacă vrei să compui un look romantic, îmbină o pereche de slippers cu detalii preţioase (aplicaţii din perle, cristale, paiete, etc, ori broderii sau detalii metalice) cu o pereche de şosete cu print grafic şi alură masculină.

1_0008_layer-7

O alternativă la acest look, dar cu conotaţii nerdy (dar tot pe atât de cool) e să porţi o pereche de slippers cu detaliu din blană (la fel ca şi cei preţioşi, aceştia au fost la fel de populari vara aceasta, precis deţii deja unii, iar dacă nu, poate este cazul să îţi achiziţionezi o pereche!) alături de nişte şosete trei sferturi cu detalii grafice.

1_0001_layer-16

Perechea botine + şosete nu e nicidecum ceva nemaivăzut. O poţi transformă însă într-un look de impact alegând nişte botine cu detaliu transparent (astfel încât şosetele să fie vizibile prin ele), şi o pereche de şosete trei sferturi pe care să le porţi căzute înspre partea de jos a gambei, astfel încât să producă o serie de cute, nu să stea întinse pe picior.

1_0002_layer-10

Sandalele stil flatform (cu platformă dreaptă şi groasă) sunt deja uşor geeky, aşa că e extrem de nimerit să adaugi încă un detaliu în acelaşi stil – o pereche de şosete cu un imprimeu jucăuş, precum cea de mai jos, imprimată cu capete de pisoi.

1_0003_layer-14

Saboţii reprezintă un alt stil de pantof care a fost extrem de popular în această vară. Poartă-i şi odată ce vremea s-a răcit, alături de şosete. Poţi încerca următorul mix: saboţi simpli, din piele într-o singură culoare + şosete cu print camuflaj într-o nuanţă feminină.

1_0004_layer-12

Pantofii slingback (cei cu călcâiul decupat şi marcat în schimb cu o baretă), tind să provoace bătături. Nu şi dacă îi vei purta cu şosete! În plus, pentru extra căldură (şi un look care nu are cum să treacă neobservat indiferent de situaţie!), optează pentru un model de astfel de pantofi căptuşit cu blană.

1_0005_layer-12-copy

Şosetele din material reiat au un aer uşor masculin, astfel încât merg de minune asortate, pentru contrast, cu o pereche de pantofi stiletto. Îţi sugerez un mix de nuanţe inedit: şosete neon + pantofi din piele metalizată.

1_0006_layer-9-copy-3

Cu nişte pantofi granny chic merge perfect o pereche de şosete în acelaşi stil. Sandale cu toc jos şi pătrat şi barete late + şosete cu imprimeu pepit = un style statement de impact. Le poţi purta cu jeanşi cropped, un pardesiu lung şi o căciulă beanie.

1_0007_layer-9-copy-2

OK, poate că acest ultim exemplu nu include chiar şosete, ci mai degrabă nişte dresuri, dar ideea este că poţi purta dresuri (sau şosete!) în nuanţe aprinse alături de nişte pantofi sobri, cu model grafic – realizează un contrast perfect!

1_0009_layer-2

Foto sus: Facebook Rochas