10 modele de pantofi extravaganți pe care vei vrea să îi ai și tu

hepta_2318236

Minimalistei din mine, care preferă mereu un blazer masculin în locul unei jachete cu broderie complexă sau un choker simplu metalic în locul unui colier cu cristale, i se face uneori poftă să încerce câte un accesoriu extravagant, şi de cele mai multe ori, acesta se dovedeşte a fi o pereche de pantofi. Dacă îți surâde și ție să te delectezi cu niște pantofi out of the ordinary, îți propun una dintre variantele de mai jos:

8

Saboţii sunt teribil de în vogă în acest sezon, iar printre piesele-cult ale verii sunt cei semnaţi Gucci, cu toc împodobit cu diverse aplicaţii. Pentru a-i pune cu adevărat în valoare, poartă-i alături de piese care să nu îi acopere – fuste sau rochii trei sferturi, culottes, sau pantaloni cropped. În varianta safe şi elegantă indiferent de situaţie, alătură-i unei ţinute minimaliste, însă dacă te simţi îndrăzneață, îi poţi purta de asemenea alături de un outfit compus din mix de print-uri şi texturi, urmând propunerea lui Alessandro Michele afişată pe podiumul show-ului Gucci P/V 2016.

Saboți Gucci

2

Dacă preferi o variantă minimalistă a saboţilor, dar care să iasă totuşi în evidenţă, îţi propun un model cu toc metalic. Poartă-i cu salopete, fuste despicate, culottes, sau o rochie petrecută. Pentru un efect inedit, asortează o geantă cu detalii metalice în altă nuanţă decât cea a tocului – în aceast caz, o poşetă cu accente argintii sau rosegold, alături de saboţii cu toc auriu.

Saboți Zara

1

Ador pantofii cu alură masculină, iar aceşti brogues au puncte bonus din partea mea pentru detaliul din spate, din paiete şi cristale, care echilibrează perfect imaginea de ansamblu, prin contrastul masculin-feminin. Îţi sugerez să îi asortezi unor pantaloni cropped sau unei rochii scurte şi flirty.

Brogues Anouki

4

Pantofii flat sunt printre trend-urile mele favorite din acest sezon. Modelele simple, minimaliste, au şarmul lor, însă eu mi-aş adăuga pe lista de shopping şi o pereche cu aplicaţii de mărgele şi detalii din broderie. I-aş purta alături de o pereche de pantaloni palazzo, a căror siluetă vaporoasă ar lăsa se se întrevadă pantofii subtil la fiecare pas, ori alături de o rochie stil cămaşă, pentru un look ultra-relaxat şi lipsit de efort.

Flats Proenza Schouler

7

Sandalele cu franjuri de la Aquazzura sunt una dintre cele mai populare modele de pantofi de câteva sezoane încoace – ajunge să arunci un ochi peste instantaneele de street style de la oricare Fashion Week, ori să dai un click pe blogurile celor mai stylish fashion influencers. Popularitatea lor le aduce, din păcate, şi un strop de over-exposure, aşa că, în schimb, îţi propun o alternativă tot pe atât de chic – sandalele cu ciucuri multicolori, sub semnătura aceluiaşi brand.

Sandale Aquazzura

5

Aceşti pantofi care îmi inspiră, prin nuanţă şi textură, imaginea unei grădini luxuriante, i-aş asorta unei ţinute din material contrastant (nu unei rochii satinate sau din mătase ori organza) – o rochie stil cămaşă din poplin, de pildă.

Pantofi Max Studio

3

M-am îndrăgostit de aceşti stiletto cu un twist – detaliul bubblegum, plus tocul roz, aduc doză perfectă de playfulness siluetei clasice şi senzuale a pantofilor. I-aş purta alături de o ţinută all black, pentru un *pop* de culoare neaşteptat – un jumpsuit elegant, de pildă, sau un blazer cu croială masculină plus o pereche de pantaloni skinny până la gleznă.

Pantofi Giannico

10

Dacă eşti nostalgică după perioada grunge, poţi să asortezi aceste botine unor pantaloni cropped şi unui tricou simplu, clasic, ori, dacă vrei să reconstruieşti fidel imaginea anilor ’80, alături de jeans distressed şi o jachetă de piele.

Botine Jeffrey Campbell

6

Dacă punk-rock nu este tocmai stilul tău, însă îţi surâde ideea imaginii bad girl chic, îţi propun o variantă cu aer uşor bondage, creat de curelele legate de jur împrejurul gleznei şi de accentele metalice care aduc aminte de o pereche de cătuşe.

Pantofi Proenza Schouler

9

Dacă îţi doreşti o pereche de pantofi de efect, dar care să se încadreze într-un aer clasic, minimalist, ţi-i sugerez pe aceştia – un hibrid între botine şi sandale, cu un twist interesant dat de contrastul dintre pielea întoarsă şi detaliul din piele sub forma şnurului care se încolăceşte de jur împrejurul lor.

Pantofi Carinii

Foto: hepta.ro