10 lucruri pe care nu le ştiai despre Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld se află în lumina reflectoarelor de atât de mulţi ani (decenii întregi!) încât până şi lumea care nu e în vreun fel pasionată de modă ştie destul de multe lucruri despre el, despre viaţa şi cariera lui. Iată, însă, câteva detalii pe care e posibil să nu le fi aflat până în acest moment:

1. Dacă ai să te uiţi la fotografii un pic mai vechi cu Karl, ai să observi că nu avea silueta zveltă pe care o are acum, ci era mult mai plinuţ. Motivul pentru care a slăbit? Conform declaraţiilor sale, Karl şi-a dorit să slăbească pentru că voia să arate cât mai bine în costumele slim-fit create de Hedi Slimane. Ba chiar a scris şi o carte despre procesul său de slăbire!

2. Dacă ai intrat vreodată în magazinele lui Karl Lagerfeld, probabil ai observat că (unele dintre ele) sunt echipate cu iPad-uri care îţi permit să faci selfie-uri cu diverse filtre inspirate de imaginea designerului. Ba chiar există şi o serie de emoji inspirate de el (şi de pisica lui, Choupette). Cu toate că înţelege cât de importantă este în ziua de astăzi tehnologia (cu tot ce implică ea, inclusiv artificii” de genul celor menţionate mai devreme), Karl a declarat că detestă ideea de selfie-uri şi nu înţelege conceptul general de social media şi fascinaţia lumii faţă de acesta.

3. Cam în orice magazin cu cărţi ai să găseşti o mulţime de albume dedicate lui Karl sau casei Chanel, care mai de care mai stufoase. În mod ironic, deşi există albume cu şi despre el, Karl detestă ideea de carte imensă, grea, care zace precum o piatră de mormânt pe masa din sufragerie” (WWD), preferând cărţile de dimensiuni… mai normale, pe care poate să le răsfoiască în pat, înainte să adoarmă.

4. În războiul” Coca Cola versus Pepsi, Karl este de partea… Cola. Mai exact, Diet Coke (varianta americană a Coca Cola Zero). A declarat în nenumărate rânduri că nu bea vreodată nimic altceva, nici măcar apă.

5. L-ai văzut vreodată pe Karl fără părul strâns în coadă de cal? Poate doar în fotografii mai vechi, căci acesta a devenit stilul său signature încă din 1976! Cum arăta părul lui înainte de asta? Brunet şi cu bucle!

6. În jurul anului 1995, părul lui Karl a albit, iar de atunci, îi menţine nuanţă argintie cu ajutorul şamponului uscat Klorane… şi atât – nu folosește niciun alt produs cosmetic pentru îngrijirea părului.

7. Pisica lui Karl, Choupette (care nu mai are nevoie de prezentare, căci e cea mai faimoasa felină din lume, ba chiar a apărut şi în diverse campanii!), adoră să îl privească pe stăpânul sau în timp ce schiţează, însă detestă să îl vadă scriind scrisori.

8. Karl nu îşi părăsește aproape niciodată casa înainte de amiază. De regulă, se trezeşte devreme şi îşi petrece dimineţile schiţând în pijama, iar apoi, către prânz abia, se îndreaptă către studioul Chanel din Paris.

9. Poţi auzi vocea lui Karl în jocul Grand Theft Auto IV! Lagerfeld este gazda emisiunii fictive The Studio de pe canalul de radio (de asemenea fictiv) K109.

10. Numele original al lui Karl Lagerfeld este Karl Otto Lagerfeldt. Designerul a renunţat la litera „T” pentru a face numele mai simplu de scris.

CITEȘTE ȘI:

10 lucruri pe care nu le știai despre Anna Wintour

Foto: hepta.ro