10 lucruri pe care cu siguranță nu le știai despre Game of Thrones

daenerys

Mai sunt doar cinci episoade din cel de-al șaselea sezon Game of Thrones și lucrurile se complică tot mai mult de la episod la episod, așa că suntem nerăbdători să vedem ce se va întâmpla cu personajele noastre preferate din Westeros, mai ales că serialul este acum înaintea cărților. Până atunci însă, ne-am gândit să aflăm câteva povești de culise despre actori și despre întâmplările petrecute la filmări pe parcursul celor aproape șase ani de Game of Thrones.

Ce personaj voia să interpreteze actorul Iwan Rheon, care acum îl joacă pe Ramsay Bolton, din ce cauză i s-a făcut rău Emiliei Clarke, după ce împărat roman a fost inspirat personajul Joffrey Baratheon: iată doar câteva dintre secretele pe care le vom afla în continuare.

Soundtrack-ul Game of Thrones trebuia să fie The Rains of Castamere, cântecul familiei Lannister
David Benioff, unul dintre creatorii serialului, și-a dorit ca melodia principala din Game of Thrones să fie The Rains of Castamere, însă partenerul său în acest proiect, Dan B. Weiss l-a convins să o schimbe. Totuși, varianta The Rains of Castamere interpretată de cei de la The National a apărut pe coloana sonoră a celui de-al doilea sezon, iar versiunea înregistrată de trupa islandeză Sigur Rós a putut fi ascultată în cel de-al patrulea sezon GoT.

Emiliei Clarke i s-a făcut rău la filmările pentru primul sezon.
Vă mai amintiți acea scenă din primul sezon în care Daenerys Targaryen (Clarke) a fost nevoită să mănânce inima (falsă, desigur) unui cal ca parte a ritualului Dothraki? Ei bine, actrița a fost nevoită să își ia o pauză pentru că i s-a făcut rău din cauza sângelui fals lipicios.

Iwan Rheon, actorul care îl joacă pe Ramsay Bolton, ar fi trebuit să fie Jon Snow.
Acesta le-a povestit celor de la The Telegraph că el a fost una dintre ultimele două variante pentru rolul lui Jon Snow, dar, evident, l-a pierdut în favoarea lui Kit Harrington. Rheon a fost distribuit apoi în rolul lui Ramsay, însă nu a avut voie să vorbească despre personajul său până când nu a fost difuzat ultimul episod al sezonului trei.

Personajul Joffrey Baratheon a fost inspirat de împăratul Caligula.
Joffrey se numără printre cele mai detestate personaje din Game of Thrones (pare să fie într-o competiție cu Ramsay Bolton), fiind inspirat de împărat roman Caligula, renumit pentru sadismul și cruzimea lui.

Sam Heughan din Outlander a mers la audițiile pentru Game of Thrones de șapte ori.
Toată lumea îl cunoaște drept Jamie Fraser din Outlander, însă puțini știu că Sam Heughan a vrut, înainte de toate, să bifeze un rol în Game of Thrones. „Am mers la audiții pentru rolul lui Renly, pentru rolul lui Loras, pentru rolurile bărbaților din Night’s Watch. Și întotdeauna eram atât de aproape! Eram ceva de genul: «Băieți, doar dați-mi o sabie!»”. Însă tot răul a fost spre bine: Sam este acum protagonistul unuia dintre serialele momentului.

sam

Sophie Turner a adoptat-o pe Zunni.
Actrița s-a atașat încă din prima clipă de Zunni, cățelușa care a jucat rolul lui Lady, lupul străvechi cu un destin tragic, pe care Sansa Stark l-a primit în primul sezon. Sophie a știut că, după terminarea filmărilor, nu o va mai vedea, așa că și-a convins familia să o adopte.

Game of Thrones: motiv de dispută în familia Allen.
Alfie Allen, actorul care joacă rolul lui Theon Greyjoy, este fratele celebrei Lily Allen, care a scris și piesa Alfie, un cântec deloc simpatic despre el. În plus, Lily a declarat că a fost întrebată de producători dacă este interesată de rolul surorii lui Theon, Yara, dar Alfie Allen a negat acest lucru, susținând că nimeni nu i-a oferit niciodată acesteia vreun rol în serial.

theon

Cât a costat filmarea fiecărui episod din cel de-al șaselea sezon?
Game of Thrones este una dintre cele mai ample producții din toate timpurile, așa că nu este de mirare că fiecare episod din cel de-al șaselea a costat nu mai puțin de zece milioane de dolari. Suma nu este deloc surprinzătoare în condițiile în care serialul a evoluat permanent: de exemplu, cel de-al cincilea sezon a fost filmat în cinci țări, în 240 de zile, cu 166 de actori și peste 1.000 de oameni în echipa de producție.

Peter Dinklage a fost singurul actor luat în considerare pentru rolul lui Tyrion.
Scriitorul George R.R. Martin a declarat că, atunci când au ales distribuția serialului, el și cei doi producători, David Benioff și Dan B. Weiss, au căzut de acord din prima clipă cu doar doi actori: Peter Dinklage, pentru rolul Tyrion Lannister, și Sean Bean, pentru rolul lui Ned Stark.

got-cover

Natalie Dormer citește doar părțile cu Margaery din scenariu.
Actrița i-a povestit lui Jimmy Kimmel că s-a gândit să recurgă la această metodă pentru a nu da spoilere în timpul interviurilor sale și că preferă să urmărească serialul ca orice alt fan. „Am urmărit primul sezon ca fan, cum ai făcut și tu. Iar când am intrat în echipă în al doilea sezon, mi-am dorit să să fiu din nou doar un fan, așa că am încetat să mai citesc replicile altora”, a spus Natalie Dormer.

Foto: outnow.ch, hepta.ro

Categorii Lifestyle