10 look-uri de la Săptămâna Couture de la Paris care ne-au inspirat

Săptămâna couture este în plină desfăşurare la Paris, şi, bineînţeles, ne-am delectat cu instantaneele de street style şi le-am pus în arhivă pe cele care ne-au inspirat cel mai mult, ca să avem de unde să extragem idei de look-uri când suntem în pană de creativitate.

Model off duty look? Super simplu de recreat – cu un hanorac înnodat în talie. Tot ce mai trebuie să bifezi e nonşalanţa chic a modelelor care sunt complet neimpresionate de aparatele de fotografiat.

Sparge un look all white cu accesorii negre. Un outfit cât se poate de simplu – skinny jeans şi tricou – poate ajunge să arate senzaţional datorită petelor de negru, intercalate din loc în loc, sub forma botinelor, curelei, rucsacului.

Nu scăpăm de „millennial pink” prea curând. Putem să „own it”, precum Gigi Hadid, într-un look all pink, sau putem să-l alăturăm, în cel mai simplu mod, cu alb. Poţi să adaugi şi un touch din denim (în cazul de mai jos, geanta), pentru a întregi look-ul „GEN Z”, însă poţi merge şi pe varianta simplă white/pink.

Faptul că e vară nu înseamnă că trebuie să renunţi la all black. Şi faptul că salopetele lungi sunt uneori dificil de manevrat (când ai nevoie să foloseşti toaleta e exemplul care descurajează pe cea mai multă lume), nu poţi nega că arată absolut fabulos şi te scapă, în momentele în care te grăbeşti, de toată tevatura legata de „ce asortez la bluză/pantaloni”. Aşa că dacă încă nu ai o salopetă, fă rost de una. O poţi purta toată ziua, apoi, cu tocuri şi o bijuterie, seara.

Variaţii ale acestei rochii de la Dior am reperat pe o mulţime de staruri de street style, bloggeri, vedete… Dar în loc să mă satur de ea, mi-a deschis apetitul pentru o rochie din voal transparent, căci uite numai cât de bine arată în bătaia vântului!

Chiar dacă e vară, nu înseamnă că e cazul să aştepţi până în toamnă ca să pui în aplicare câteva exerciţii de layering. În zilele răcoroase, poartă o bustieră şi o fustă din poplin peste un top strâmt sau un body din lycra.

Nu lăsa vara să treacă fără să porţi un print în ton cu atmosfera veselă a sezonului. Poate fi orice vrei tu – în cazul de mai jos, îngheţată. Dacă hainele cu print nu sunt tocmai stilul tău, ai putea încerca un accesoriu imprimat cu ceva simpatic, o geantă sau nişte pantofi, de pildă.

Suepermodelul Winnie Harlow demonstrează că poţi să porţi o pereche de pantaloni largi, cu formă deloc feminină, şi o jachetă din poplin cu aer masculin, ambele într-o manieră cât se poate de sexy – alături de un body cu decupaje sexy şi o atitudine pe măsură.

Roz fushsia + roz pal + roşu? Da e un mix super cool, după cum poţi observa în fotografia de mai jos. De pus pe lista de încercat. De pus pe lista de shopping şi o pereche de pantofi cu decupaj inedit, precum cizmele de mai jos care au câte o deschizătură în formă de inimă.

De încercat: pe sub fusta scurtă şi tricoul preferat, lasă să se întrevadă o fâşie de dantelă – poate fi de la un négligé, de la o pereche de pantaloni scurţi de noapte, sau, practic, de la orice piesă de boudoir. Secretul este să laşi dantela să se vadă foarte discret, ca şi când ar fi un detaliu accidental.

Foto: hepta.ro