10 locuri de poveste în care să ajungi măcar o dată în viață

10 locuri de poveste

Din Marea Britanie în India, de la templele din Cambodgia la piramidele din Egipt, astăzi călătorim (virtual, desigur) în zece dintre cele mai frumoase locuri din întreaga lume. În jurul lor au fost fost țesute povești impresionante, iar ele arată absolut spectaculos, așa că merită să fie incluse în topul locurilor în care fiecare om trebuie să ajungă măcar o dată în viață.

Și începem cu…

Marele Zid Chinezesc, un adevărat simbol al Chinei, care are o lungime de peste 21 000 de kilometri. Construcția lui a început în secolul al III-lea î.Hr., în timpul împăratului Zheng, liderul dinastiei Qin, scopul său fiind apărarea granițelor țării. De-a lungul timpului, zidul a fost extins și fortificat, cele mai importante modificări având loc în timpul dinastiei Ming (secolele XIV-XVII).

zidul

De numele dinastiei Ming este legat și Orașul Interzis din centrul Beijingului, un complex alcătuit din nu mai puțin de 980 de clădiri. Între 1420 și 1912, adică de la începutul dinastiei Ming și până la sfârșitul dinastiei Qing, Orașul Interzis a fost reședință imperială.

city

Unul dintre cele mai cunoscute și importante obiective turistice ale Indiei, Taj Mahalul are în spate o poveste absolut emoționantă. Acesta a fost ridicat de împăratul Shah Jahan în memoria soției sale, Mumtaz Mahal, care a murit din cauza unor complicații la nașterea celui de-al paisprezecelea copil al lor. Pe patul de moarte, el i-a jurat că va construi un mausoleu uriaș deasupra mormântului ei. Dragostea celor doi a rămas în istoria Indiei drept una dintre cele mai frumoase povești din toate timpurile.

taj

Stonehenge se numără printre cele mai cunoscute obiective turistice din Marea Britanie, un simbol învăluit în mister (nu se știe cine l-a construit sau pentru ce a fost construit), format din blocuri de piatră așezate în cerc. Situat în comitatul Wiltshire din sudul Angliei, Stonehenge este un ansamblu asemănător unui templu preistoric, monumentul având o istorie de mii de ani.

stonehenge

Templul de la Angkor Wat din Cambodgia ar merita cu siguranță titlul de „minune a lumii moderne”, având în vedere că este cel mai mare monument religios din toate timpurile. Ridicat în secolul al XII-lea, templul îi este dedicat lui Vishnu, una dintre cele mai importante zeități hinduse.

cambodgia

Chiar dacă Egiptul nu este una dintre cele mai sigure opțiuni de vacanță în această perioadă, piramidele din Giza, oraș aflat pe malul Nilul, merită trecute pe lista locurilor de văzut într-o viață.

egipt

Petra este considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne, alături de Taj Mahal, Marele Zid Chinezesc și Statuia lui Hristos din Rio de Janeiro. Orașul de piatră al nabateenilor, Petra este un loc fascinant, în care vei descoperi temple vechi, un canion superb delimitat de stânci în nuanțe trandafirii și, nu în ultimul rând, Tezaurul sau Al-Khazneh, mormântul regelui Aretas al IV-lea al nabateenilor, un monument care arată spectaculos și care a apărut și în filmele Indiana Jones and the Last Crusade și Transformers: Revenge of the Fallen.

petra

Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul) din Rio de Janeiro este o statuie în stilul Art Deco, ce are o înălțime de 38 de metri, aceasta fiind un important obiectiv turistic din Brazilia. Chipul statuii este creația scultorului român Gheorghe Leonida.

rio

Dacă îți plac senzațiile tari, trebuie să mergi la Pulpit Rock, în Norvegia, și să admiri priveliștea impresionantă de pe marginea stâncii. Și, bineînțeles, nu uita să iei aparatul de fotografiat cu tine: în mod sigur nu te vei rezuma la numai două, trei poze.

norway

Încheiem acest top cu un loc cu totul și cu totul special: Marea Barieră de Corali din Australia. Sute de specii marine, corali plini de culoare, albastrul intens al apei: zona este un adevărat paradis acvatic.

corali

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle