10 idei de ținute pentru zilele friguroase de iarnă

Când temperaturile coboră sub 10 grade Celsius, parcă îngheață și inspirația și nu mai știm cu ce să ne îmbrăcăm ca să arătăm și bine și să nici nu degerăm. Iată câteva idei care sunt, pe cât de stylish, tot pe atât de cozy.

Șosetele statement au devenit a thing acum în jur de un an – dacă îți mai amintești, toată lumea purta iarna trecută șosete paietate. Sezonul acesta, trendul a revenit, însă sub o formă mai understated. Așadar, ce zici de un outfit de vreme rece care să includă șosete cu fir metalizat alături de pantofi din catifea, pentru a echilibra cu un strop de glamour nota casual a jeansilor și a jachetei din lână?

Salopetă din fâș? Sună a ceva ce ar purta un copil, nu? Dar iată dovada că există și variante chiar foarte fashionable – încearcă o siluetă retro cu vibe utilitar.

Cămășile din poplin pe care le-ai purtat vara trecută nu mai merg îmbrăcate ca atare, dar poți să le adaptezi pentru sezonul de iarnă – purtând pe dedesubt o maletă!

În loc de fular sau eșarfă, poți încerca un mic artificiu de styling – îndoaie spre interior gulerul paltonului sau al pardesiului. Ca extra inspirație, poți împrumuta ideea detaliilor subtile din fotografia de mai sus – o broșă minusculă prinsă la rever, inele minimaliste și buze nude pe care este trasată o linie de fard metalizat.

Detaliile din shearling (lână de oaie, creață) sunt una dintre tendințele cele mai populare ale acestui sezon. Gecile cu aer Nineties (stil aviator și cu o centură prinsă în partea de jos, imediat sub talie) sunt o opțiune super cool pentru zilele extra friguroase. Dacă vrei să întregești vibe-ul retro, poartă și o pereche de ochelari de soare cu lentile transparente!

Cojocul – da, cojocul clasic! – este o piesă de outerwear chiar foarte fashionable și, după părerea mea, underrated. Pentru un efect cât mai cool, alege unul de la raionul de bărbați, astfel încât look-ul să fie unul supradimensionat.

Rochiile din tricot sunt opțiunea perfectă pentru un look relaxat de zi. Alege un model asimetric sau midi și poartă alături o pereche de cizme lungi până la genunchi.

Nu e nici pe departe prima dată când sugerez așa ceva – caută piese de outerwear (și nu numai, dacă tot a venit vorba) la raioanele pentru bărbați! Siluetele supradimensionate vor arată foarte bine alături de detalii feminine, precum botine cu toc sau berete.

Ți-e dor de saboți? Nu îți sugerez să încerci asta într-o zi extrem de friguroasă, dar… dacă se întâmplă să avem un decembrie mai blând, ai putea să scoți de la păstrare o pereche de mules și să îi porți cu niște șosete groase din lână.

Cel mai sigur mod de a te simți confortabil și cozy dacă plănuiești o zi în care ai mult de stat pe afară? Jeanși (pe sub care poți purta dresuri negre opace), ghete cu talpă cât mai groasă (care îți țin picioarele departe de asfaltul rece) și o jachetă plușată.