10 idei de cadouri extravagante pentru persoana care are deja de toate

fotorcreated2

Există fel şi fel de liste cu idei de cadouri – organizate în funcţie de ocazie, de preferinţele celor ce urmează să le primească, în funcţie de buget, şi tot aşa.

Inspirată de lista anuală de cadouri propuse de Gwyneth Paltrow pe website-ul ei, Goop, (care include o pastă de dinţi de 120 de dolari şi un toc din porţelan vintage pentru păstrat prospeţimea bananelor, în valoare de 395 de dolari), m-am gândit să alcătuiesc şi eu o listă cu zece propuneri de cadouri care mai de care extravagante, pe care ne-ar plăcea tuturor să le dăruim sau să le primim, dacă am avea bugetul unei familii regale (sau al unui superstar precum Gwyneth).

Unele persoane consideră lumânările de cameră un cadou plicticos şi care denotă lipsa oricărei urme de inspiraţie. Aş îndrăzni să zic că această lumânare cu patru fitile, încapsulată într-un suport din aur de 22 de carate, face excepţie de la regulă şi intră în categoria cadourilor cool.

yellow-golod-cabdle

Lumânare în suport de aur – Feu de Beaumont – 469 euro – aici

Dacă ai un iubit, tată, frate sau prieten bun (şi 5.000 de euro care îţi prisosesc), iată cadoul perfect: un set de colecţie ce conţine două pachete de cărţi de joc îmbrăcate în aur şi argint, într-un toc extravagant din piele.

gilded-cards

Set de Set de cărţi de joc – Just One Eye – 4.955 euro – aici

Nu am pus niciodată schiuri în picioare, dar o mare dilemă pe care o am este: ce se întâmplă dacă se deblochează unul dintre schiuri şi alunecă la vale înaintea ta? E pierdut pentru totdeauna (şansele să îl mai găseşti în vârf de munte sunt slabe, îmi imaginez)? În cazul schiurilor Chanel, care costă 5.500 euro, le-aş sugera fericitelor posesoare să nu rişte, ci mai degrabă să le păstreze pentru pozele de Instagram făcute la baza pârtiei.

chanel

Schiuri din lemn, tweed şi răşină –   Chanel – 5.514 euro – aici

Pentru 900 de euro, te poţi întoarce în era roller disco a anilor 1980, cu ajutorul unei perechi clasice de patine cu rotile, cu aer retro glam. Bijuteriile” în cauză sunt sub semnătura Saint Laurent, create în ediţie limitată, şi dotate cu roţi Krypto Impulse.

gallery-1478004096-saint-laurent-rolelr-skates

Patine cu rotile – Saint Laurent – 899 euro – aici

Cremele şi serumurile La Prairie sunt în sine o extravaganţă, costurile lor nefiind unele deloc mici. Dacă 1.753 de lei (preţ standard conform sephora.ro) pentru un flacon de 50 ml nu te sperie, poţi lua de asemenea în considerare ediţia ultra-luxe a produsului Creme Caviar, care vine (in ediţie limitată) într-un ambalaj din cristal Baccarat, şi cu o etichetă de preţ de 1.587 euro.

la-prairie-caviar

Caviar Spectaculaire, 75ml – La Prairie – 1.587 euro – aici

Pentru amatorii de băuturi fine (care au la dispoziţie un buget de 23.500 euro pentru acest răsfăţ), coniacul Louis XIII de la Rémy Martin este o opţiune senzaţională. Licoarea extravagantă este de fapt un mix de eaux de vie, dintre care unele mai vechi de un secol, păstrate în butoaie tierçon (la rândul lor vechi de mai bine de o sută de ani). Aroma ce rezultă din acest blend include note de iasomie, şofran şi tutun.

cognac-drink

Coniac Louis XIII – Rémy Martin – 23.513 euro – aici

Pentru cei în căutarea bijuteriilor cu aer de poveste, ceasul Cluster din colecţia High Jewelry Timepieces a celebrei case de bijuterie Harry Winston, include 21 de diamante pear-cut, 22 de diamante marquise-cut, 247 de diamante brilliant-cut şi 72 de mini-diamante brilliant-cut (pe cadran). Din păcate, în preţul bijuteriei nu este inclus şi un bodyguard care să urmărească purtătoarea peste tot ca să se asigure că nu devine victima vreunui jaf.

hjtqhm18pp002_original_15804

Ceas cu diamante – Harry Winston – preţ la cerere – aici

Un weekend getaway într-o destinaţie specială e un cadou senzaţional, dar dacă vrei să step it up, ce zici de un cadou şi mai şi – un gift card pentru un zbor cu un avion privat, care permite persoanei ce îl primeşte să aleagă destinaţia spre care va călători.

fly_victor_private_jet_monaco

Gift card pentru călătorie cu avion privat – Fly Victor – preţ variabil – aici

Pentru persoana care încă adoră să scrie scrisori şi thank you notes de mână (şi pentru al cărei cadou ai un buget de aproximativ .1200 euro), un dar inspirat este această călimară din cristal gravat manual, cu capac din aur.

louis-vuitton-inkwell-rose-des-vents-gold-writing-r06722_pm2_front-view

Călimară din cristal gravat – Louis Vuitton – 1.217 euro – aici

Contra sumei de 4.800 euro, poţi deţine (sau poţi dărui vreunui prieten norocos) o piesă semnată Jeff Koons – mai exact, această vază din porţelan, produsă în ediţie limitată de numai 3.500 de bucăţi.

kooj04-2t

Vază din porţelan – Jeff Koons – 4.718 euro – aici

Categorii Lifestyle