10 grădini și terase din București în care să-ți petreci vara

Planul nostru pentru această vară? Să vizităm următoarele grădini și terase din București, weekenduri la mare sau la cele mai cool festivaluri și concerte ale verii (Ed Sheeran, Neversea, Electric Castle, Rock the City, Untold, Summer Well, Metallica – toate sunt pe lista nostră), multe cărți citite și seriale noi bifate (pentru că da, avem o listă întreagă cu titluri de recuperat),cocktailuri fresh, în toate culorile din lume, și cele mai simpatice ieșiri cu gașca în locurile cool din oraș.

Ne vedem la o limonadă sau un gin?

Moon Brasserie (Splaiul Unirii nr. 33)

Dacă ai drum prin centrul Bucureștiului, mai exact prin zona Unirii, e musai să faci o scurtă oprire la Moon Brasserie, chiar pe malul Dâmboviței. În ciuda faptului că e situat tocmai în inima orașului, Moon este un loc liniștit, perfect pentru ieșirile de după birou, care te așteaptă cu mâncare urbană, de inspirație franțuzească, cu două terase generoase si un rooftop bar. Cocktailurile lor sunt un must-try, așa că nu poți pleca de-aici fără să încerci măcar unul. Yummy!

Bite (strada Mătăsari nr. 53)

Dacă ar fi să numim un loc în care absolut tot ce am mâncat a fost delicios, de la supe și burgerul cu halloumi care este to die for la carrot cake-ul lor și celelalte deserturi, atunci Bite ar fi cu siguranță în topul listei. Bonus? O terasă care arată minunat și o atmosferă friendly, care te va îmbia să rămâi la Bite câteva ore bune.

Complex Herăstrău (Șoseaua Nordului nr. 7-9)

Ne place tare mult viața… pe lac, iar dacă ne urmăriți și pe conturile noastre de Facebook & Instagram, atunci probabil știți deja că ne-am distrat pe cinste la Complex Herăstrău, la lansarea celui mai recent număr al revistei A List Magazine. Complex Herăstrău este locul în care vii să admire apusul de soare cât savurezi un pahar de vin roșu, ori de câte ori vrei să te distanțezi de aglomerația și de agitația urbană. Așa că data viitoare când ai nevoie de o scurtă evadare în mijlocul naturii, fă-le o vizită celor de la Complex Herăstrău.

Simbio (strada Negustori nr. 26)

Nu e loc în care să te simți mai bine decât #AcasăLaSimbio și asta pentru că acest spațiu este cu adevărat grozav. Mâncarea este delicioasă, atmosfera este una caldă și primitoare de fiecare dată, iar grădina Simbio este o adevărată oază de liniște și bucurie, perfectă pentru zilele de lucru remote, pentru prânzurile cu partenerii de afaceri, dar și pentru cele mai simpatice reuniuni cu gașca de prieteni.

Ceainăria Infinitea (Strada Doctor Grigore Romniceanu nr. 7)

Când vine vorba de Infinitea, e drept că nu știm ce ne place mai mult: gustul și varietatea ceaiurilor de aici sau… grădina aceasta superbă, care pare desprinsă din povești? Greu de spus, ce-i drept. Pe lista motivelor pentru care Infinitea e un must ori de câte ori ai drum prin Cotroceni trebuie să adăugăm și un senzațional cheesecake, un quiche Lorraine mai ceva ca în Franța, dar și o limonadă yummy, numai bună de savurat pe timp de vară în acest colț verde, absolut minunat din București.

Sensio Living (Calea Floreasca nr. 212)

Tot din categoria locurilor cu băuturi demențiale, design extrem de cool și vibe urban chic face parte și Sensio Living din Floreasca, o destinație pe care e musai să o bifezi în această vară. La finalul unei zile pline, un gin tonic la Sensio este cea mai bună idee!

Opus (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 2)

A spus cineva cocktailuri delicioase? Tot în centrul Bucureștiului, chiar la Teatrul Național, îți poți da întâlnire cu prietenii la o seară de povești și voie bună la Opus. Muzică faină, băuturi fine și multă distracție: planul perfect pentru o vară memorabilă!

Suento by Gram (strada Toamnei nr. 101)

Una dintre cele 10 grădini și terase din București în care să-ți petreci această vară este și Grădina de la Suento. Arată minunat, iar marele ei avantaj este că, deși canicula își face de cap zilele acestea, aici vei găsi mereu umbră și răcoare, copaci și verdeață din plin. Iar platourile de brânzeturi din meniu, burgerii și cartofii prăjiți sunt de neratat!

Spațiul M60 (strada C.A. Rosetti nr. 3)

Un loc fain, cu o atmosferă friendly și o selecție interesantă de băuturi este și Spațiul M60 de lângă Ateneu. O destinație perfectă pentru ieșirile de după birou!

Zen Sushi Dorobanți (Strada George Călinescu nr. 15)

Poftă de sushi? Perfect, îți păstrăm și ție un loc la terasa Zen Sushi Dorobanți, unul dintre locurile noastre favorite din această vară. Și da, sperăm că nu mai e nevoie să spunem că vom avea și desert la final, nu? Long live banana tempura!

Foto: themoment.ro, Andrei Becheru, arhiva locurilor prezentate, arhiva personală

Tu ce alte grădini și terase din București recomanzi?

Citește și: Unde bem un ceai bun în București? 8 ceainării de neratat

Citește și: Orașul cu cele mai fotografiate obiective turistice

Categorii Lifestyle