10 filme noi de văzut în iulie la cinema

Planul nostru pentru următoarea lună? Mergem la cele mai tari festivaluri ale verii,  dansăm până-n zori de zi pe muzica artiștilor preferați și, ocazional, ne ascundem de caniculă în sala de cinema, la un film bun. Iată care sunt premierele lunii iulie.

Spider-Man: Far from Home – Premiera: 5 iulie

După un Homecoming foarte fain, în care am făcut cunoștință cu un nou Spider-Man, interpretat de Tom Holland, urmează o nouă aventură intensă pentru supereroul nostru. Peter Parker se pregătește acum pentru două săptămâni de vacanță în Europa, în compania celor mai buni prieteni ai săi, dar Nick Fury (Samuel L. Jackson) are cu totul alte planuri pentru el. Premiera: 5 iulie

SAF – Premiera: 5 iulie 

Filmul „SAF”, al doilea lungmetraj al regizorului Ali Vatansever, este o co-producție Turcia – Germania – România, care a avut a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto 2018, secțiunea Discovery. Acțiunea se petrece în districtul Fikirtepe din Istanbul. Transformarea urbană face una cu pământul comunitățile sărace, iar refugiații sirieni se adăpostesc în clădiri abandonate. Kamil și soția lui, Remziye, riscă să își piardă casa. Rămas de mult timp fără un loc de muncă, Kamil este nevoit să accepte, în secret, să lucreze pe un șantier. Pe lângă faptul că astfel îi ia locul de muncă unui refugiat sirian, angajatorul lui este compania care distruge zona în care locuiește. Oprimarea și anxietatea – atât în cartier, unde se teme să nu fie descoperit, cât și la lucru, unde a acceptat salariul mic pe care îl primesc refugiații – îl schimbă treptat. Când Kamil dispare din senin, soția lui trebuie să se confrunte cu consecințele faptelor lui, care nu par să corespundă cu omul pe care îl cunoștea. Dar Remziye refuză să cedeze.

Annabelle Comes Home – Premiera: 12 iulie

Dacă este un lucru care ne îngrijorează destul de serios luna aceasta, acela ar fi că în continuare se fac filme inspirate de Annabelle. Adică nu ne era îndeajuns că a revenit Chucky pe marile ecrane într-un nou Child’s Play! În prim-plan sunt din nou specialiștii în fenomene paranormal Ed (Patrick Wilson) și Lorraine Warren (Vera Farmiga), care se confruntă cu una dintre cele mai periculoase provocări din viața lor lor: malefica Annabelle a trezit niște spirite diabolice în încăperea în care era izolată, iar demonii încep să le bântuie casa.

Stuber – Premiera: 12 iulie

Ce faci când ești șofer Uber și preiei un pasager care se dovedește a fi un polițist aflat în urmărirea unui criminal violent? Încerci să faci tot posibilul să-l ajuți în misiunea lui, să supraviețuiești unei curse nebune, dar și să îți păstrezi ratingul perfect!

Yesterday – Premiera: 12 iulie

Danny Boyle, regizorul Slumdog Millionaire, revine cu un nou film, Yesterday, o comedie pe ritmuri de rock’n’roll. Pelicula urmărește aventura lui Jack Malik (Himesh Patel), un artist care nu se bucură de prea mult succes, dar a cărui viață se schimbă la 180 de grade în clipa în care este lovit de un autobuz în timpul unei pene de curent.

Vox Lux – Premiera: 12 iulie

După ce este rănită într-un atentat terorist la liceu, Celeste (Natalie Portman) devine peste noapte o celebritate, un pop-star cu o viață complicată. O dramă intensă, de la care nu vei putea să-ți iei privirea!

The Lion King – Premiera: 19 iulie

După ce a regizat filmele Iron Man și Jungle Book, Jon Favreau trece la cârma The Lion King, un remake live-action al poveștii clasice din 1994. Cu această ocazie, pornim și noi într-o aventură memorabilă în savana africană, acolo unde puiul de leu Simba (vocea lui Donald Glover) ajunge să fie izgonit din ținutul său. În timp însă, cu ajutorul prietenilor săi, Simba hotărăște să lupte pentru ceea ce i se cuvine de drept: titlul de rege.

Anna – Premiera: 19 iulie

După Nikita și Lucy, Luc Besson revine cu un nou film centrat pe un personaj feminine puternic. De această dată, în prim-plan se află Anna (Sasha Luss), o tânără extreme de frumoasă, care devine un nemilos agent KGB, în timp ce lucrează sub acoperire pe post de fotomodel.

Poms – Premiera: 26 iulie

Diane Keaton joacă rolul Marthei, o femeie trecută lejer de prima tinerețe, care se mută într-o comunitate de pensionari pentru a se bucura de mai multă liniște și relaxare. Însă numai de asta nu are parte Martha odată ce ajunge acolo, pentru că, în scurt timp, înființează o trupă de majorete de vârsta a treia.

Crawl – Premiera: 26 iulie

Încheiem lista de propuneri pentru iulie cu Crawl, un thriller care promite mult suspans, în care Kaya Scodelario joacă rolul lui Haley, o fostă înotătoare de performanță, care se trezește prinsă în casa tatălui ei distrusă de un uragan puternic, înconjurată de aligatori în căutarea hranei.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle