10 filme noi de văzut în decembrie la cinema

Blockbustere, povești care îți vor trezi nostalgia, drame, dar și povești în ton cu sezonul festiv: iată care sunt premierele lunii decembrie la cinema.

Mortal Engines (Premiera: 7 decembrie)

Începem luna cu Mortal Engines, un thriller SF în regia lui Christian Rivers, care ne propune să descoperim un univers nou, extrem de ciudat. În urma unui cataclism care distruge planeta, omenirea este nevoită să se reorganizeze. Acum, lumea locuiește în orașe gigantice mobile, care cutreieră Pământul asemenea unor nave spațiale, încercând să găsească orășele pe care să le domine. În acest peisaj ciudat, doi tineri se revoltă și luptă pentru a schimba regulile jocului haotic în care sunt prinși.

Robin Hood (Premiera: 7 decembrie)

Unul dintre cei mai îndrăgiți eroi din toate timpurile revine pe marile ecrane, interpretat de această dată de Taron Egerton. Robin din Loxley (Egerton), un misionar care își pierde întreaga identitate din cauza războiului, și camaradul său, Moorish (Jamie Foxx), plănuiesc împreună o revoltă fără precedent împotriva reprezentanților corupți ai coroanei britanice. Rezultatul? O acțiune amețitoare, care îmbină confruntările epice cu o poveste de dragoste memorabilă.

În pronunțare (Premiera: 7 decembrie)

Cu Dorotheea Petre, Cuzin Toma și Olimpia Melinte în rolurile principale, filmul Mihaelei Popescu urmărește drama unui judecător de 40 de ani, care se confruntă cu nenumărate probleme, inclusiv o căsnicie ajunsă într-un moment de criză.

Dragoste 1. Câine (Premiera: 7 decembrie)

Un titlu văzut și plăcut în această toamnă, la Les films de Cannes à Bucarest 2018, Dragoste 1: Câine este o poveste care se petrece în Transilvania, undeva în munți. Într-o dimineață, Simion găsește în pădure o femeie bătută. La început, încearcă să afle cine a bătut-o. Apoi, încearcă să o iubească. Filmul este prima parte a Trilogiei Dragostei și îi are pe Valeriu Andriuță și pe Cosmina Stratan în rolurile principale.

Racetime (Premiera: 14 decembrie)

O animație cu personaje haioase, mulți bulgări de zăpadă și… cea mai spectaculoasă cursă de sănii: Racetime este filmul pe care trebuie să-l vezi pe timp de… cod galben de ninsoare.

Cold War (Premiera: 14 decembrie)

Un alt film văzut și adorat la Les films de Cannes à Bucarest 2018, Cold War este opera lui Pawel Pawlikowski, regizorul care a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun film străin cu Ida, în 2015. Cold War este o poveste de dragoste între doi oameni cu temperamente diferite, provenind din medii diferite, care sunt în mod fatal nepotriviți, dar condamnați de către soartă să fie împreună. Pe fundalul Războiului Rece în Polonia, Berlin, Yugoslavia și Parisul anilor ‘50, filmul creionează o poveste de iubire imposibilă, exact ca timpurile trăite de protagoniști.

Second Act (Premiera: 14 decembrie)

E nevoie de puţină îndrăzneală şi multă încredere pentru a-ţi schimba destinul… indiferent de vârstă. Pe scurt, aceasta este premisa de la care porneşte şi Jennifer Lopez în comedia Second Act. Aceasta joacă rolul Mayei, o femeie tot mai frustrată şi nefericită de felul în care a ajuns viaţa ei. Hotărâtă să schimbe situația, Maya acceptă provocarea de a le demonstra afaceriştilor de pe Madison Avenue că experiența vieţii este la fel de importantă precum prestigioasele lor diplome.

Aquaman (Premiera: 21 decembrie)

După Justice League, Jason Momoa revine în rolul lui Aquaman, care este pregătit pentru o nouă porție de acțiune. Rege al Atlantisului, orașul de sub apă, Aquaman încearcă să își găsească locul între cele două lumi de care este legat: cea din adâncuri și cea de la suprafață.

Mary Poppins Returns (Premiera: 21 decembrie)

Cea mai îndrăgită dădacă din toate timpurile, Mary Poppins (Emily Blunt), se întoarce pentru a avea din nou grijă de copiii familiei Banks și pentru a le aduce magia într-un moment de cumpănă. Iar cântecele, fantezia și culorile nu lipsesc nici de această dată.

Bumblebee (Premiera: 28 decembrie)

În încercarea de a trece neobservat, autobotul Bumblebee, pe care îl știm deja din seria Transformers, se refugiază într-un parc de vechituri auto sub forma unui Volkswagen prăfuit. Într-o zi însă, Bumblebee este descoperit de Charlie (Hailee Steinfeld), o adolescentă care îl ia acasă, fără să bănuiască o clipă aventura care o așteaptă.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle