10 filme noi de văzut în august la cinema

filme august

O nouă lună de vară, zece noi povești de văzut la cinema. Drame, thrillere, animații, filme horror și documentare: iată care sunt titlurile pe care trebuie să le descoperi în august!

Mission Impossible: Fallout (Premiera: 3 august)

Mm, punem pariu că ți-a fost dor de o nouă porție de adrenalină și o nouă misiune imposibilă cu Tom Cruise! Ethan Hunt (Cruise) are și de această dată cele mai bune intenții. Și face și imposibilul atunci când e în joc viața celor apropiați lui. Uneori însă, chiar și cele mai bune intenții se întorc împotriva ta… într-un mod neașteptat. Și ca și când asta nu ar fi îndeajuns, misiunea lui Hunt e complicată și de apariția agentului Walker (Henry Cavill), care are sarcina de a-i supraveghea fiecare pas.

Christopher Robin (Premiera: 3 august)

Putem paria de pe-acum că acesta va fi un film la care vor fi multe „aww-uri!” exclamate. De ce? E simplu. Winnie the Pooh își face apariția. Ewan McGregor joacă rolul lui Christopher Robin, capul unei familii din clasa muncitoare, care lucrează uneori până la epuizare. Într-o zi, acesta îl reîntâlnește pe cel mai bun prieten al său din copilărie, Winnie (vocea lui Jim Cummings) și cei doi pornesc într-o aventură incredibilă, menită să îl ajute pe Robin să descopere din nou ce contează cu adevărat în viață.

The Darkest Minds (Premiera: 10 august)

Dacă ți-a plăcut Stranger Things, atunci sunt șanse mari să îți placă și The Darkest Minds, pentru că este făcut tocmai de producătorii serialului Netflix. Și seamănă oarecum cu The Hunger Games. După ce o pandemie omoară o bună parte dintre adolescenții din America, cei puțini care au mai rămas capătă brusc superputeri. Însă aceste noi forțe ale lor sunt privite cu suspiciune de către liderii țării, care decid să îi închidă pe toți în lagăre speciale. Dar măsura lor extremă nu va fi deloc acceptată de tinerii care sunt pregătiți să riposteze și să lupte pentru ei.

The MEG (Premiera: 10 august)

După ce o echipă de cercetători rămâne blocată într-un submarin avariat pe fundul oceanului, Jonas Taylor (Jason Statham) este chemat să conducă misiunea de salvarea. Dar provocarea este una uriașă, asta pentru că pericolul din adâncuri e un monstru prehistoric, cel mai mare rechin care a existat vreodată.

Utøya 22. Juli (Premiera: 17 august)

Acum șapte ani, atenția tuturor era îndreptată asupra Norvegiei, mai precis asupra celui mai sângeros atac din istoria modern a acestei țări. Pe 22 iulie, extremistul Anders Breivik a ajuns pe Insula Utøya și a ucis 68 de tineri aflați în tabără. Filmul este o reconstituire a masacrului din perspectiva unui personaj fictive, dar asta nu diminuează impactul poveștii.

The Spy Who Dumped Me (Premiera: 17 august)

Mila Kunis, Justin Theroux, Kate McKinnon și Sam Heughan fac echipă în cea mai tare comedie a lunii. Două prietene bune, Audrey și Morgan, sunt prinse într-o conspirație interațională și se trezesc urmărite de niște asasini puși pe fapte mari.

Alpha (Premiera: 24 august)

În era glaciară, în timpul primei sale vânători, tânărul Zeta (Kodi Smit-McPhee) e rănit grav și rămâne singur. Departe de satul lui, acesta trebuie să învețe să lupte cu și impotriva naturii pentru a supraviețui în sălbăticie.

Licu, o poveste românească (Premiera: 24 august)

Un documentar emoționant, recompensat la sfârşitul anului trecut cu trofeul Golden Dove la DOK Leipzig, Licu, o poveste românească vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente majore, pe care le relatează acum  într-un mod impresionant.

Slender Man (Premiera: 31 august)

După cum spuneam și mai sus, avem din toate câte puțin luna asta, inclusiv titluri horror. Reprezentantul de seamă al genului este acum Slender Man, despre o creatură cu brațe incredibil de lungi, ce răpește copiii de pretutindeni.

Norm of the North 2: Keys to the Kingdom (Premiera: 31 august)

Încheiem luna cinematografică într-o notă veselă, cu o animație tare, tare simpatică. Norm of the North îl are în prim-plan pe ursul polar Norm, Regele Antarcticii, care trebuie să ajungă la New York pentru a primi cheia orașului. Însă evenimentul ia o turnură cu totul neașteptată în momentul în care Norm este acuzat de niște jafuri pe care nu le-a comis, fiind forțat să facă tot ce îi stă în putință pentru a-și demonstra nevinovăția.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle