10 filme motivaționale ce te vor inspira și pe tine

Nu știm alții cum sunt, dar noi facem parte din clubul cinefililor irecuperabili, care fac liste întregi de filme grupate pe diferite categorii. Un adevărat inventar, nu glumă! Tocmai din acest motiv, astăzi ne-am gândit să îți propunem zece filme cu mesaj motivațional, zece pelicule numai bune de văzut în zilele în care pur și simplu nu ți-ai dori să te ridici de pe canapea.

Iar prima noastră alegere este…

Le scaphandre et le papillon

Jean-Dominique Bauby este autorul unui roman autobiografic absolut impresionant, realizat cu mare dificultate, așa că povestea lui nu avea cum să lipsească din topul nostru. În regia lui Julian Schnabel, ecranizarea cărții Le scaphandre et le papillon urmărește viața lui Bauby, un bărbat care, aparent, are totul: doi copii frumoși, o viață socială activă și o carieră de invidiat la una dintre cele mai importante reviste de modă din Franța. În urma unui infarct, acesta rămâne complet paralizat, prizonier în propriul corp, iar singurul lucru pe care îl mai poate face este să clipească din ochiul stâng. În ciuda condiției sale, Bauby reușește să scrie în câteva luni o carte, clipind pentru fiecare literă în parte.

A Beautiful Mind

Filmul lui Ron Howard urmărește viața matematicianului John Forbes Nash (Russell Crowe), un adevărat geniu, care a reușit să surprindă o lume întreagă cu teoremele sale. Totuși, popularitatea sa a început să scadă treptat încă din clipa în care a primit diagnosticul de schizofrenie paranoidă. Mintea lui strălucită a început să îi joace feste, însă, cu ajutorul și sprijinul soției sale, Alicia (Jennifer Connely), acesta și-a revenit și și-a reluat activitatea după zeci de ani de pauză. În 1994, John Forbes Nash a fost recompensat cu Premiul Nobel.

La vita è bella

La vita è bella, filmul lui Roberto Benigni, este o poveste despre Holocaust, dragoste și curaj, care pur și simplu nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Guido (Roberto Benigni), soția sa, Dora (Nicoletta Braschi) și fiul lor, Joshua (Giorgio Cantarini) trăiesc fericiți în micul lor univers idilic, însă viața lor se schimbă radical după ce trupele germane ocupă Italia. Fiind evreu, Guido este investigat de autorități și dus, în cele din urmă, într-un lagăr de concentrare împreună cu fiul său. Aici, acesta încearcă să facă tot posibilul să îl protejeze pe Joshua de ororile din lagăr, așa că inventează pentru el un joc cu reguli de care amândoi trebuie să țină cont pentru a supraviețui.

Black Swan

Emoție, ambiție, obstacole și intrigi: regizorul Darren Aronofsky explorează lumea baletului de dincolo de cortină, o lume în care, pentru a reuși, trebuie să faci eforturi inimaginabile. Nina (Natalie Portman) este o balerină din New York pentru care dansul înseamnă totul. Când Thomas Leroy (Vincent Cassel), directorul artistic al companiei la care ea lucrează, ia decizia de a găsi o altă prim-balerină pentru spectacolul Lacul lebedelor, Nina face tot posibilul să îl impresioneze pe acesta. Numai că planurile ei se complică în momentul în care o nouă dansatoare, fermecătoarea Lily (Mila Kunis), apare în peisaj.

Million Dolar Baby

Cu patru Oscaruri în palmares (pentru Cel mai bun film, Cea mai bună actriță în rol principal – Hilary Swank, Cel mai bun actor în rol secundar – Morgan Freeman și Cel mai bun regizor – Clint Eastwood) și o poveste despre curaj și determinare, care te ține permanent în suspans, Million Dolar Baby se numără printre filmele care trebuie văzute cel puțin o dată în viață. Maggie Fitzgerald (Swank) este o chelneriță ambițioasă, care își dorește să învețe să boxeze și să facă din asta o carieră. Aceasta îl convinge pe morocănosul Frank Dunn (Eastwood) să o antreneze, în ciuda refuzurilor repetate ale acestuia. Deși se tachinează permanent și sunt complet diferiți, cei doi ajung să formeze împreună o echipă… de milioane.

Forrest Gump

Nu ai cum să nu îl iubești pe simpaticul Forrest Gump (Tom Hanks), care, așezat pe o bancă de lângă o stație de autobuz, le împărtășește povestea sa tuturor străinilor care se așază, pe rând, lângă el. Viața lui nu a fost deloc una plictisitoare: deși coeficientul său de inteligență era unul sub medie, Forrest a reușit să se descurce exemplar de fiecare dată, făcând lucruri la care nimeni nu se aștepta. A reușit să obțină o bursă la facultate, a luptat în Vietnam și și-a lansat propria companie, devenind extrem de bogat. Însă acestea sunt doar câteva din aventurile lui Forrest, Forrest Gump.

The Pursuit of Happyness

Filmul este inspirat de viața antreprenorului Chris Gardner, care a și scris o carte cu acest nume, în care povestește obstacolele cu care s-a confruntat de-a lungul anilor. După ce este părăsit de soție, Chris (Will Smith) este nevoit să își crească singur fiul, pe Christopher (Jaden Smith), și să găsească rapid o soluție pentru a face rost de bani. Acesta începe un stagiu de practică neplătit la o companie de brokeri, dar situația se înrăutățește rapid pentru el și Cristopher, iar cei doi ajung să trăiască pe stradă.

La famille Bélier

Sunt puține filme care pot transmite atât de multă emoție și veselie chiar dacă subiectul este unul dramatic, însă regizorului Eric Lartigau i-a ieșit de minune acest proiect. Paula (Louane Emera) este, aparent, o adolescentă obișnuită, însă puțini știu că viața sa este, de fapt, mult mai complicată. Părinții și fratele ei sunt surdo-muți, așa că, în timpul liber, Paula este interpretul lor și lucrează la ferma familiei. În scurt timp însă, aceasta își descoperă pasiunea pentru muzică și începe să facă planuri cu care părinții săi nu sunt de acord.

The Bucket List

Edward (Jack Nickolson) și Carter (Morgan Freeman) se cunosc într-un salon de spital, amândoi fiind bolnavi de cancer. Unul este milionar, celălalt este un simplu mecanic auto. Ignorând sfaturile medicului, Edward și Carter pornesc împreună în ultima aventură a vieții lor, hotărâți să facă toate lucrurile de pe lista lor de dorințe și să se bucure din plin de zilele pe care le mai au.

Rush
Filmul explorează rivalitatea legendară dintre doi piloți de Formula 1: James Hunt (Chris Hemsworth) și Niki Lauda (Daniel Brühl). Hotărâți să își asume orice risc, cei doi își forțează limitele la fiecare cursă în încercarea de a câștiga.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle