10 filme de văzut în mai la cinema

Mai începe cu o zi liberă, dar asta nu înseamnă că nu e o lună aglomerată…  la cinema. Ryan Reynolds se întoarce pe marile ecrane în Deadpool 2, regizorul Ron Howard ne propune să descoperim povestea lui Han Solo (Alden Ehrenreich) de pe vremea când era tânăr și încă nu o cunoscuse pe Leia, iar Diane Keaton și Jane Fonda vin cu o comedie despre un club de lectură în cadrul căruia se citește… Fifty Shades of Grey. Iată care sunt titlurile must see ale lunii mai.

Truth or Dare (Premiera: 4 mai)

Lucy Hale din Pretty Little Liars și Tyler Posey din Teen Wolf se reunesc în Truth of Dare, un horror despre un altfel de Adevăr și provocare. Un joc mortal, în care, dacă cineva minte sau evită să își ducă la bun sfârșit, este pedepsit în cel mai crud mod cu putință.

I Feel Pretty (Premiera: 4 mai)

Dacă îți era dor de Amy Schumer și de comediile sale în care își autoironizează personajul, luna aceasta ajunge pe marile ecrane filmul I Feel Pretty. Povestea o are în prim-plan pe Renee Bennett (Schumer), o femeie care se confruntă zi de zi cu o acută lipsă de încredere în sine. Lucrurile se schimbă radical în momentul în care cade de pe bicicletă și se lovește la cap. Iar odată ce își revine, Renee are senzația că este cea mai frumoasă femeie din lume și începe să își trăiască viața fără rețineri.

Dans la brume (Premiera: 11 mai)

Romain Duris și Olga Kurylenko sunt protagoniștii acestui film care promite mult, mult suspans. Într-o zi aparent obișnuită, Parisul este invadat brusc de o ceață ucigașă, care distruge tot ce îi iese în cale. Singura salvare a oamenilor este să urce la ultimele etaje ale clădirilor, acolo unde ceața nu îi atinge. Însă Mathieu (Romain Duris) nu poate face asta până nu își salvează fiica.

Revenge (Premiera: 11 mai)

Un thriller în regia lui Coralie Fargeat, Revenge este povestea a trei bărbați care merg la vânătoare în deșert alături de amanta unuia dintre ei. Odată ajunși acolo, lucrurile degenerează rapid, iar cei trei devin pradă. Prada femeii pe care au încercat să o omoare.

Overboard (Premiera: 11 mai)

O comedie cu nenumărate răsturnări de situație, Overboard urmărește aventura lui Leonardo (Eugenio Derbez), un bărbat foarte bogat și foarte egoist, care, pe deasupra, își mai și exploatează angajații. La scurtă vreme după ce o concediază în mod abuziv pe Kate (Anna Faris), o mamă care își crește singură cei trei copii, Leonardo suferă și un accident și își perde memoria. Iar Kate știe că este momentul perfect să se răzbune pe el… dându-se soția lui și punându-l la muncă.

Deadpool 2 (Premiera: 18 mai)

Unul dintre cele mai așteptate filme ale lunii este Deadpool 2, la care sperăm să râdem cel puțin la fel de mult ca la primul. A fost supus unui experiment militar, a căpătat puteri incredibile – din cauza cărora o mai ia razna câteodată – dar a reușit să își păstreze simțul umorului. Și ce simț al umorului! Wade Wilson/Deadpool (Ryan Reynolds) se întoarce pe marile ecrane în mai pentru o nouă porție de aventură. Regia Deadpool 2 e semnată de David Leitch, care a făcut două super action-movies, John Wick și Atomic Blonde, deci putem paria de pe-acum că supereroul nostru va trece la nivelul următor… al adrenalinei!

Jusqu’à la garde (Premiera: 18 mai)

Filmul lui Xavier Legrand, premiat la Festivalul de la Veneția pentru regie, este drama unui copil ai cărui părinți divorțează și sunt prinși în bătălia pentru custodie.

Solo: A Star Wars Story (Premiera: 25 mai)

În luna mai, fanii Star Wars au parte de cea mai tare surpriză: un film axat pe viața tânărului Han Solo (Alden Ehrenreich), înainte ca acesta să se alăture, alături de Chewbacca, rebelilor din galaxie. Solo: A Star Wars este regizat de Ron Howard, iar din distribuție fac parte și Woody Harrelson, în rolul lui Tobias Beckett, un infractor celebru, mentorul lui Solo, Emilia Clarke și Donald Glover.

Show Dogs (Premiera: 25 mai)

Dacă te numeri printre cei care adoră patrupedele, acesta este filmul pe care nu ai voie să-l ratezi în luna mai. Show Dogs este povestea unui grup de căței care lucrează ca… agenți de poliție.

Book Club (Premiera: 25 mai)

Viețile a patru prietene (Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen) ajunse la o vârstă generoasă se schimbă radical în momentul în care, la clubul lor de lectură, încep să citească Fifty Shades of Grey. Și vor să aplice cât mai multe idei din carte… în viața reală. 😀

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle