10 filme care au premiera la cinema în martie

Chiar dacă suntem în 1 martie, gerul şi zăpada care ne dau bătăi de cap de câteva zile încoace par să contrazică total ideea de primăvara. Partea bună este că avem suficiente filme cu care să ne ocupăm timpul.

În martie, Lara Croft porneşte într-o nouă misiune, Jennifer Lawrence este prinsă într-un periculos joc al seducţiei în Red Sparrow, Bruce Willis revine pe marile ecrane într-un nou action movie, iar regizorul Martin McDonagh se pregăteşte să ia Oscarul cu Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Află care sunt premierele de la cinema din această lună.

Red Sparrow (Premiera: 2 martie)

Jennifer Lawrence face din nou echipă cu regizorul Francis Lawrence, alături de care a lucrat la ultimele trei părți ale francizei The Hunger Games, de această dată pentru un film cu spioni care promite muuuult suspans: Red Sparrow. Acțiunea are loc în Rusia, unde o fostă balerină, Dominika Egorova (Lawrence), este recrutată de guvern pentru a se transforma într-un spion. Sau, mai bine spus, într-o „vrabie”, denumirea primită de femeile care erau antrenate pentru a-și seduce țintele.

You Were Never Really Here (Premiera: 2 martie)

Dacă îţi era dor de Joaquin Phoenix, am o veste foarte bună pentru tine. Actorul se întoarce pe marile ecrane într-un thriller intens, You Were Never Really Here, în regia lui Lynne Ramsay. Phoenix joacă rolul unui fost agent FBI, tulburat și violent, care încearcă să o recupereze pe fiica unui politician, aparent răpită. Citeşte aici un interviu cu regizoarea Lynne Ramsay.

Game Night (Premiera: 2 martie)

O gaşcă de prieteni, o seară petrecută acasă şi câteva jocuri: ce ar putea să iasă prost în condiţiile astea? Ei bine, Annie (Rachel McAdams) şi Max (Jason Bateman) sunt pe cale să afle pe pielea lor ce se întâmplă atunci când un joc aparent inocent se transformă într-o realitate periculoasă.

Fotbal infinit (Premiera: 9 martie)

Cel mai nou film al regizorului Corneliu Porumboiu, Fotbal infinit, intră în cinematografele din România începând cu 9 martie, după ce a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Berlin, unde s-a bucurat de aprecierile criticilor. Pelicula îl are în prim-plan pe Laurențiu Ginghină, funcționar la Prefectura Vaslui, care este preocupat de aproape 30 de ani să revoluționeze regulile fotbalului: de ce este terenul dreptunghiular? Să aibă voie jucătorii să alerge pe tot terenul? În același timp, regizorul Corneliu Porumboiu ridică miza și se întreabă dacă există vreun raport intim între fotbal și… viață?

Death Wish (Premiera: 9 martie)

Bruce Willis joacă rolul lui Paul Kersey, un chirurg strălucit, care, după ce îi este ucisă soţia, decide să îşi folosească abilităţile pentru a se răzbuna pe cei ce i-au distrus familia.

Strangers: Prey at Night (Premiera: 9 martie)

Dacă îţi e dor de un film horror, vino la cinema să te îngrozeşti la Strangers: Prey at Night. Călătoria unei familii se transformă într-un coşmar în timpul unui popas într-o parcare de rulote, în care se ascund trei psihopaţi.

Loveless (Premiera: 16 martie)

În regia lui Andrey Zvyagintsev, Loveless este drama unei familii dezbinate. Boris (Alexei Rozin) și Zhenya (Maryana Spivak) sunt în plin proces de divorț și, atunci când se întâlnesc, nu fac altceva decât să se certe. Singurul lucru pe care îl mai au de împărțit este apartamentul pe care încearcă să îl vândă rapid, ca să își poată continua viața separat. În tot acest proces însă, cei doi uită de Alyosha (Matvey Novikov), fiul lor de 12 ani, care dispare fără urmă.

Tomb Raider (Premiera: 16 martie)

Hotărâtă să afle adevărul despre dispariția tatălui său, Lara Croft (Alicia Vikander) lasă totul în urmă şi pleacă spre ultima destinaţie în care ştie că s-a aflat acesta: o insulă japoneză foarte misterioasă. Odată ce ajunge aici, Lara își dă seama rapid că poate supraviețui doar ajutorul intuiției și al inteligenței sale, singurele „arme” de care dispune în acel loc extrem de periculos.

Pacific Rim: Uprising (Premiera: 23 martie)

Guillermo del Toro i-a pasat cârma regizorală lui Steven S. DeKnight, care duce povestea din primul Pacific Rim la nivelul următor. Bătălia pentru salvarea umanității nu s-a încheiat, iar planeta este asediată din nou de Kaiju, o uriașă armată extraterestră, care este acum mai puternică și mai periculoasă ca niciodată.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Premiera: 23 martie)

Filmul pe care toată lumea îl indică drept marele învingător al ediţiei Premiilor Oscar din acest an, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri  este o dramă despre o mamă răvășită de moartea fiicei sale, care provoacă autoritățile locale să îi facă dreptate și să-l găsească pe ucigaș.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle