10 aplicaţii perfecte pentru cei care practică sporturi de iarnă

Este clar, dacă citeşti acest articol nu te numeri printre cei care preferă să stea acasă sub pătură când temperaturile scad sub zero sau ȋn barurile de pe marginea pârtiilor, ci eşti genul care plonjează direct ȋn mijlocul acţiunii, la snowboarding, trekking, schi şi orice alt sport de iarnă a mai fost născocit ȋn ultimii ani. Cumpără-ţi o pereche de mănuşi care să-ţi permită să butonezi telefonul mobil afară şi descarcă aceste aplicaţii foarte utile pentru tine, sportivul hiberbal.

Weather Pro. Costă trei dolari și este considerată cea mai bună aplicaţie de prognozare a vremii din Europa. Ȋţi oferă hărți imense şi detaliate, o acurateţe impresionantă şi mai bine de două milioane de locaţii indexate, aşa că poţi fi sigur că nu te vei mai trezi de acum ȋncolo că te duci pe pârtia pe care bate vântul mai ceva ca-n povestea cu Vrăjitorul din Oz ca să ai de unde să te ȋntorci acasă.

Ramblr. Este reţeaua socială visată de toţi amatorii de sport. Aici poţi schimba impresii de aventură cu cei care au aceeaşi pasiune ca şi tine, poţi ȋncărca video-uri sau ȋnregistrări audio din drumurile tale pe munţi, toate fiind poziţionate cu exactitate pe harta mondială. Deasemenea, poţi ţine sub observaţie călătoria: ce viteză ai, ce distanţă ai parcurs, la ce ȋnălţime te afli, etc.

Snow Fitness Workouts HD: Skiing and Snowboarding Exercises. Aşa cum indică şi numele, această aplicaţie este creată pentru a te pune ȋn formă maximă ȋnainte de vacanţa ta sportivă. Ȋn loc să cauţi o sală cu un antrenament special menit să lucreze muşchii de care ai nevoie când practici un sport de iarnă, e mai uşor să descarci acest app şi să-l laşi să-ţi facă programul de mişcare. Apropo, antrenamentul este modificat ȋn funcţie de progresele tale, iar dacă ai chef de o provocare, Snow Fitness Workouts ȋţi oferă mai bine de 100 de training-uri individuale dure.

Winter Survival Kit. Dacă eşti sportiv amator şi te ȋncumeţi să porneşti pe munţi de unul singur sau ȋntr-un grup restrâns, aplicaţia Winter Survival Kit este la fel de necesară ca trusa medicală din rucsac. WSK te ajută să identifici locul unde te afli cu ajutorul GPS-ului şi-ţi dă o grămadă de metode utile şi rapide care să te ajute să ieşi basma curată dintr-o situaţie periculoasă.

Cairn. Este o aplicaţie care are grijă de tine – la propriu. Identifică locurile de pe hartă unde este semnal pentru telefonul mobil şi trimite prietenilor tăi planul de călătorie detaliat (care este updatat ȋn fiecare zi pe măsură ce-l parcurgi) şi data la care ar trebui să te ȋntorci.

Avanet. Aplicaţia Avanet este minunată, ȋn sensul ȋn care foloseşte feedback-urile venite de la milioane de utilizatori pentru a updata ȋn permanenţă informaţiile oferite privind pârtiile de schi, starea vremii oriunde ȋn lume sau avertismentele de avalanşe.Avanet este creat pentru sportivii amatori, dar şi pentru salvamontişti şi este minunat atunci când vrei să planifici o aventură montană pe timp de iarnă (chiar şi vara pentru că nu ştii niciodată cum se schimbă vremea pe munte de la o oră la alta).

Sunsafe. Cu toate că mai toţi amatorii de sporturi de iarnă sunt ȋn marea lor majoritate mai arşi de soare după o zi de pârtie decât după una pe plajă, puţini sunt cei care aplică loţiune cu factor de protecţie ȋnainte de a schia sau a se plimba pe munţii cu zăpadă. Data viitoare, ȋnainte de a lua placa pentru a te da pe pârtie, verifică informaţiile pe aplicaţia Susafe şi dă-te din belșug cu o cremă cu SPF ca să nu te arzi şi să te ţii departe de bolile de piele.

Mammut Safety. Producătorul de echipament sportiv are propria sa aplicaţie destinată aventurierilor. Mammut Safety oferă informaţii la minut despre vreme, dar şi avertismente de furtuni sau avalanşe şi calculează gradul de risc al rutei tale. Deasemenea, poţi consulta ȋn permanenţă altitudinea, longitudinea la care te afli sau punctul cardinal ȋn direcţia căruia te ȋndrepţi şi ai un buton SOS cu ajutorul căruia poţi anunţa un prieten că te afli ȋn pericol.

OpenSnow. Nu doar pentru sportivi, ci pentru toţi cei care se pregătesc să plece ȋn vacanţa de iarnă, OpenSnow este o aplicaţie cât se poate de necesară. Open Snow oferă prognoza meteo la nivel mondial pentru toate continentele şi informaţii nu doar privind condiţiile meteorologice, ci şi despre pârtii sau nivelul zăpezii pe munţi.

Yonder. Este aplicaţia ideală pentru cei care se dau ȋn vânt după vacanţe ȋn aer liber sau sportive. Alegi una dintre cele peste 200.000 de destinaţii indexate şi vezi cine a mai fost pe acolo dintre utilizatorii Yonder, ce experienţe frumoase au avut, ce probleme şi cu ce sentimente au rămas. Yonder este o reţea de socializare la nivel mondial, aşa că-ţi vei face o grămadă de prieteni ca şi tine şi vei putea schimba informaţii sau chiar ȋmpărţi o vacanţă minunată.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle