10 aplicaţii de fitness de testat primăvara asta

Hai că a venit primăvara şi acum poţi ieşi ȋn aer liber pentru a face sport intens sau doar pentru un marş forţat care va pune metabolismul pe roate şi cheful de viaţă ȋn obraji. Ca să nu dai banii de ieşiri la terasă pe săli de sport, ȋţi propun să iei la testat aceste aplicaţii de fitness care­ te vor ajuta să tai din kilogramele puse generos pe timp de iarnă.

Cyclemeter

Gratuit
Una dintre cele mai apreciate aplicaţii de biciclit este Cyclemeter. O descarci şi o iei cu tine la drum pentru a-ţi monitoriza ritmul cardiac, dar şi alţi parametri legaţi de starea de sănătate şi pentru a-ţi furniza o grămadă de alte informaţii utile privind lumea fascinantă a bicicliştilor.

C25K Couch to 5K

Gratuit
C25K Couch to 5K este o aplicaţie minunată pentru cei care vor să fie ȋn formă vara asta, dar care nu prea le au cu sportul, ci mai mult cu lenevitul pe canapea ȋn faţa monitorului sau televizorului. Nu numai că-ţi permite să faci playlist-uri cu muzică antrenantă pentru alergat, dar conţine setări speciale pentru distanţe care variază de la zero la 10 km sau ȋntre 5 km şi 10 km. Varianta gratuită este de tip trial, dar vine oricum cu o grămadă de feature-uri, iar cea full costă 1,60 dolari.

Google Fit

Gratuit
Google Fit este una dintre cele mai tari aplicaţii gratuite de fitness din câte există pe piaţă, având ȋn spate gigantul Google care investeşte o grămadă de timp şi bani pentru a ȋmbunătăţi constant feature-urile app-ului. Astfel, Google Fit poate fi folosit de pe un smartphone sau ȋmpreună cu gadget-ul de fitness Google, Android Wear, şi-ţi oferă o puzderie de target-uri de atins şi monitorizează constant starea de sănătate.

FIT Radio

Gratuit
FIT Radio este o aplicaţie minunată de streaming care este specializată ȋn muzică realizată de diverşi DJ pentru a fi utilizată de către sportivii amatori de tot felul. Astfel, poţi selecta sau căuta ce melodii ai chef să asculţi ȋn funcţie de numele DJ-ului sau de tipul de sport pe care te pregăteşti să-l practici. Merită să dai puţin mai mulţi bani pentru a beneficia de varianta full care vine cu o grămadă de alte categorii muzicale selectate ȋn funcţie de activitatea sportivă.

Pocket Yoga

2,99 dolari
Cu mai bine de 200 de poziţii şi alte zeci de video-uri cu explicaţii şi demonstraţii, dar şi cu o opţiune foarte utilă de a ţine un jurnal de antrenament, Pocket Yoga este o aplicaţie minunată pentru toţi amatorii sportului care vine din inima Indiei.

Endomondo

Gratuit
Endomondo este o aplicaţie foarte populară printre amatorii de sport, mai ales printre cei din State. Endomondo monitorizează nu doar activitatea sportivă sau nivelul de performanţă la care ai ajuns, ci te ajută și să te conectezi cu prietenii, ȋţi face programul de antrenament şi, pentru 2,50 dolari, pe lună montorizează ritmul cardiac şi-ţi dă liber la a utiliza o grămadă de alte feature-uri oferite pe website-ul oficial al Endomondo.

FitNotes Gym Workout Log

Gratuit
Faţă de alte aplicaţii de fitness care sunt create pentru a-ţi face programul de mişcare, FitNotes by James Gay te lasă pe tine să decizi ce ai chef să faci şi ce e mai bun pentru tine, dar ȋţi dă oricum o mână de ajutor pentru că are numeroase categorii de exerciţii pentru ca tu să ai de unde alege, dar şi o opţiune foarte utilă de a ţine un jurnal de fitness cu ȋntreaga rutină sportivă. O să-ţi placă maxim FitNotes, garantez!

JeFit Workout Exercise Trainer

Gratuit
JeFit a fost creat pentru a fi antrenorul tău perfect şi are mare potenţial de a fi. Ai o grămadă de video-uri pentru a ȋnvăţa să faci exerciţiile corect şi o bază de date impresionantă cu peste 1300 de mişcări, ca să nu mai zic că are şi un forum unde poţi ȋmpărtăşi experienţa şi să te compari ȋn muşchi şi nivel cu alte mii de utilizatori. JeFit a fost upgradat şi vine cu o interfaţă de mare clasă şi un jurnal de bord pentru a şti ce antrenamente ai făcut sau ai de gând să faci.

RunKeeper

Gratuit
RunKeeper este o aplicaţie minunată pentru ȋmpătimiţii alergatului şi sportului ȋn general. Aşteaptă-te la o grămadă de opţiuni, de la calcularea şi crearea rutelor de alergat, evaluarea performanţei şi avansului ȋnregistrat, dar şi diverse trackere ale stării de sănătate sau funcţia de antrenor care creează rutine de fitness.

Sports Tracker Running Cycling

Gratuit
Numeroşi ciclişti şi biciclişti sunt ȋnnebuniţi după această aplicaţie şi nu degeaba. Poţi ţine socoteala antrenamentelor făcute, dar şi a nivelului de performanţă şi rezistenţă. Poţi stabili diverse rute pentru că acest app vine cu hărţi integrate, dar şi sisteme de evaluare a distanţei şi timpului parcurs, şi oferă, evident, o reţea socială de ȋmpătimiţi ai sportului unde poţi ȋmpărtişi păreri şi experienţe sportive.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle