10 ani de la moartea lui Amy Winehouse: Documentar in memoriam

amy winehouse

BBC Two lansează un documentar în care e prezentată povestea lui Amy Winehouse, artista care a decedat în 2011, la vârsta de 27 de ani, din cauza abuzului de alcool. 

Amy Winehouse ar fi fost una dintre cele mai mari artiste ale secolului, dacă ar fi trăit. Viața cântăreței care a murit în urmă cu zece ani din cauza intoxicării cu alcool este prezentată în documentarul Amy Winehouse: 10 Years On, în care vocea principală este cea a mamei artistei, Janis.

amy winehouse

Aceasta va dezvălui aspecte necunoscute până acum publicului din viața fiicei ei. ”Nu cred că lumea a apucat s-o cunoască cu adevărat pe Amy, pe fata pe care am crescut-o eu, și de-abia aștept să am ocazia să fac lumină asupra a ceea ce a reprezentat ea, în esență”, a spus Janis, care suferă de scleroză multiplă și care riscă să-și piardă memoria și toate amintirile ei cu Amy. Pe lângă mama lui Amy, în documentar apar și alți membri ai familiei și, împreună, își prezintă propria lor perspectivă asupra vieții cu final tragic a artistei.

amy winehouse

Dupa moartea lui Amy din 2011, părinții ei, Amy și Mitch, care sunt divorțați, au înființat o fundație caritabilă care poartă numele fiicei lor.

AMY WINEHOUSE

Amy Winhouse s-a lansat în muzică în 2003, iar în 2006 cunoștea faima mondială cu albumul său, Back to Black, rămas de referință în industria muzicii. Amy a ajuns rapid pe culmile succesului, dar a căzut pradă viciilor, care s-au dovedit a fi fatale în cazul ei – drogurile și alcoolul. Pe lângă acestea, Amy suferea și tulburări de alimentație, iar acest mix i-a adus sfârșitul în 2011. Amy Winehouse a fost găsită moartă în locuința ei din Londra, în urma abuzului de alcool. Concentrația din sânge era de cinci ori mai mare decât cea legală și suficientă încât să între în comă și să-i cedeze sistemul respirator.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle