10 accesorii care amintesc de vremurile copilăriei

colaj-22

În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, mă cuprinde nostalgia. Aşa că m-am gândit să alcătuiesc o listă de accesorii care îmi amintesc de perioada copilăriei (toate sunt nişte stocking fillers excelente, pe care le poţi dărui de Crăciun sau ţi le poţi face singură cadou).

Mai ţii minte ceasurile Casio cu afişaj digital care au avut un boom de popularitate imediat după lansarea lor, la începutul anilor ‘90? Îmi amintesc că am câştigat unul la un concurs în clasa întâi, şi îl purtam cu mare mândrie. Poţi să retrăieşti momentele copilăriei cu un ceas asemănător, adaptat stilului contemporan – mai exact, unul în ton rose gold, cea mai populară nuanţă de metal la ora actuală.

untitled-2_0009_layer-1

Ceas H&M – 89,90 lei – aici

Borsetele, aşa-numitele fanny packs sau bum bags, au fost IT item-ul anilor ’80, iar popularitatea lor a continuat şi în anii ’90. Reînvie nostalgia cu o borsetă modernă, din piele, pe care să o porţi alături de un pulover lung şi supradimensionat.

untitled-2_0004_layer-6

Borsetă Zara – 99,90 lei – aici

Când eram copil, detestam mănuşile (da, eram unul dintre copiii care aveau mănuşi tricotate legate între ele cu un şnur din lână, pentru că insistam să le scot de pe mâini şi să le fac pierdute), dar în prezent, nu există zi de iarnă care să mă prindă fără o pereche. Merită să îţi completezi şi tu colecţia cu o pereche cu aer jucăuş, precum cea de mai jos.

untitled-2_0006_layer-4

Mănuși Moschino – 1.165 lei – aici

Dacă şi tu, ca şi mine, aveai când erai mică o pasiune pentru panglicile sau fundiţele legate în păr, îţi propun o bentiţă din catifea cu fundă, care aduce o tuşă girly ţinutei.

untitled-2_0000_layer-10

Bentiță Nastygal – 77 lei – aici

Insignele erau mai mult ca sigur un accesoriu după care erai topită când erai mică, dar ca adult, îţi propun nişte mini pins pe care le poţi purta pe o jachetă din denim, un palton scurt din lână sau pe un rucsac. Mai actuale decât cele din setul de mai jos (care referențiază 3 concepte-cult ale momentului: Snapchat, avocado şi Stranger Things) e dificil să găseşti.

untitled-2_0007_layer-2

Set pin-uri H&M – 24,90 lei – aici

Varianta adultă a friendship bracelets pe care le împărţeai cu prietena cea mai bună când erai mică vine sub forma unor brăţări metalice fine, cu talismane delicate. Le poţi purta tu pe ambele sau poţi face un throwback către zilele copilăriei, oferind-i una prietenei tale.

untitled-2_0005_layer-5

Set brățări H&M – 13,90 lei – aici

O pereche de ochelari de soare care să înveselească până şi cele mai mohorâte zile de toamnă sau iarnă vine la pachet cu un detaliu jucăuş şi romantic: inimioare din acrilic.

untitled-2_0003_layer-7

Ochelari de soare Gasoline Glamour – 119,44 lei – aici

Există prin magazine, la rafturile de globuri şi beteală, o mulţime de accesorii care te ajută să te deghizezi în vreun personaj festiv, fie că este vorba despre reni, urşi polari sau Moş Crăciun. Dacă vrei să încerci o variantă mai chic, optează pentru o bentiţă metalică, pe care o poţi purta chiar şi la un party, drept accesoriu cute care completează ţinuta.

untitled-2_0002_layer-8

Bentiță Charlotte Russe – 21 lei – aici

Unul dintre accesoriile care îmi amintesc cel mai mult de copilărie se întâmplă să fie cel mai HOT al momentului şi în prezent: chokerul. Există fel şi fel de tipuri de astfel de coliere (despre care poţi afla mai multe aici), dar trebuie neapărat să ai în colecţie măcar unul cu alură retro, care aminteşte de cele populare în anii ’90.

untitled-2_0008_layer-3

Set coliere choker Zara – 69,90 lei – aici

Când vorbim despre accesoriile care amintesc de copilărie, nu putem să omitem de pe listă căciula cu ciucure. Îţi propun una cu ciucure supradimensionat, din caşmir şi blană – varianta de luxe a căciulii de când erai mică.

untitled-2_0001_layer-9

Căciulă Neiman Marcus – 845 lei – aici